Acord per oferir als comerciants rosincs diagnosis per millorar els seus negocis

L’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, i el president de l’Associació de Comerciants de Roses (ACOR), Miquel Ponsí, han signat un conveni de col·laboració per a la realització d’un projecte de diagnosis individuals per als establiments comercials i de restauració del municipi. L’objectiu és oferir a aquest empresariat una visió de la seva activitat que li permeti encarar amb èxit polítiques de millora i de fidelització dels clients i, en definitiva, incrementar els beneficis del seu negoci.
05/08/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’acord signat aquest matí a l’Ajuntament de Roses, té per objectiu donar suport al col·lectiu de comerciants i restauradors de Roses, incentivant millores en la qualitat dels propis establiments, dels serveis que ofereixen i de la seva gestió. Les diagnosis, que s’ofereixen de forma totalment gratuïta, permeten als petits empresaris d’aquests sectors, disposar d’una visió externa i especialitzada de la seva activitat, i proveir-los de les eines necessàries per tal de fidelitzar als seus clients i millorar els resultats comercials.

Amb aquesta iniciativa, Roses vol donar resposta a les necessitats copsades pel Pla Estratègic de Comerç encarregat pel Departament de Promoció Econòmica del consistori, el qual ha detectat una oferta comercial poc modernitzada a la població, on preval l’estacionalització i on s’aprecia un desajustament entre oferta i demanda, fet que provoca una important evasió de la despesa que fan els ciutadans rosincs, principalment cap a les ciutats de Figueres i Girona.

Les diagnosis comercials que es realitzaran properament, permetran als comerciants detectar els seus punts febles i actuar en conseqüència, amb l’objectiu de millorar la seva competitivitat i disminuir progressivament aquest flux comercial cap a fora de la població.

L’Associació de Comerciants de Roses (ACOR), serà l’encarregada de facilitar i establir el primer contacte entre la Cambra i les empreses comercials i de restauració rosinques que vulguin realitzar les diagnosis individuals. Per la seva banda, la Cambra de Comerç gestionarà i administrarà el programa de diagnosis, seleccionarà les empreses participants en el projecte, i assumirà el 50% del seu cost. El 50% restant anirà a càrrec de l’Ajuntament, que també col·laborarà en la difusió del projecte.

Amb l'objectiu de facilitar la màxima informació sobre aquest projecte, el proper 15 de setembre (15 h), tindrà lloc a l'Àrea de Promoció Econòmica de Roses, una presentació dirigida als establiments interessats.

D’altra banda, el conveni signat aquest matí estableix la creació d’una Comissió de Seguiment formada per un representant de cada entitat, que es reunirà periòdicament amb l’objectiu de garantir un seguiment i control òptims del projecte, i vetllar pel compliment de les clàusules del conveni.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document