Ajuntament i Generalitat constitueixen una Taula Mixta per a la planificació d’equipaments escolars a Roses

El passat 23 d'octubre es va constituir a Roses la Taula Mixta de Planificació d’Equipaments Escolars. Aquest òrgan, que compta amb la participació de membres de l’Ajuntament i del Servei Territorial del Departament d’Educació, neix amb la voluntat de donar resposta a les necessitats que té la vila en matèria de planificació educativa.
Escolars

Escolars

24/10/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

En els darrers temps, el municipi de Roses està experimentant un augment constant de la seva població, arribant-se a comptabilitzar un increment de 1.329 nous habitants en els 12 últims mesos. D’aquests, 175 són nens, nenes i joves d’entre 0 a 16 anys i, per tant, en edat d’escolarització.

Davant aquestes dades, l’Ajuntament de Roses i el Departament d’Educació de la Generalitat han pactat la creació d’un nou òrgan de planificació que permeti donar resposta a l’actual demanda en equipaments educatius del municipi, alhora que establirà els recursos que permetin anticipar-se a les necessitats que s’originin a mitjà termini.

La Taula Mixta de Planificació neix com a part integrant de l’Oficina Municipal d’Escolarització, i té entre els seus objectius l’anàlisi de les necessitats educatives de Roses en funció dels moviments demogràfics experimentats a la vila, així com del seu desenvolupament urbanístic i d’infraestructures.

Un cop fet aquest estudi de necessitats, la Taula Mixta elaborarà les propostes sobre disponibilitat de terrenys al municipi per donar cabuda als nous equipaments educatius previstos a curt i mitjà termini, així com les actuacions a emprendre en els centres sostinguts amb fons públics, des d’educació infantil fins a batxillerat. Tanmateix, impulsarà propostes referents a escolarització en matèria de formació especial i d’adults, serveis de transport i menjador, etc.

La Taula Mixta de Planificació està integrada pel director, inspector de zona i dos tècnics del Servei Territorial del Departament d’Educació de la Generalitat, mentre que per part del consistori rosinc hi formen part l’alcaldessa, el regidor d’Educació, i dos tècnics municipals.

En l’actualitat, s’estan executant a Roses les obres de construcció de la nova Llar d’Infants, mentre que el consistori tramita també el procediment de cessió de terrenys per a la construcció de l’Escola Montserrat Vayreda (allotjada actualment en mòduls), així com dels projectes d’ampliació del CEIP Vicens Vives i dels dos IES de la població (Cap Norfeu i Illa de Rhodes).

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document