“L’illa dels esclaus” arriba al Teatre Municipal de Roses

El proper dissabte 24 de novembre, la companyia Dei Furbi representarà al Teatre Municipal de Roses “L’illa dels esclaus”. La peça, adaptació de l’obra que Pierre de Marivaux va escriure l’any 1725 (abans de la Revolució Francesa), ofereix un minuciós retrat de la classe mitjana francesa del segle XVIII.
L'illa dels esclaus

L'illa dels esclaus

20/11/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

"L’illa dels esclaus" és una comèdia francesa impregnada de la tradició de la Commedia dell’Arte italiana. Una peça imminentment social i sorprenentment actual, on els aristòcrates insisteixen en els seus jocs de saló i els criats segueixen seduint amb la seva astúcia verbal.

L’obra narra la història d’Ifícrates i Eufrosina, els quals, acompanyats pels seus respectius criats, naufraguen en una illa remota en la qual els serfs són alliberats de la seva condició per ser servits pels que un dia van ser els seus amos. D'aquesta manera, els dos senyors passen a ser esclaus d'Arlequí i Cleantis, els quals acaben essent tan cruels com van ser els seus amos. L’argument amaga un ensenyament moral ben clar, on Marivaux ens diu que la corrupció resideix en el poder mateix.

"L’illa dels esclaus" és la primera obra en la qual la companyia Dei Furbi s'allunya de la creació pròpia per oferir un treball a partir d'un text previ. El punt fort de la companyia és el cant a capel·la, tot i que en aquesta obra domina el joc escènic, la mímica, el gest i el repte textual en la tradició de la Commedia dell'Arte.

Una actriu-violoncel·lista, Nerea de Miguel, acompanya en directe les escenes de 'L'illa dels esclaus', amb la interpretació de fragments de Frescobaldi, Vivaldi, Boccherini, i amb quatre cançons a capel·la de Michel Lambert, Tomas Morley, Felici Gardini i Adriano Banchieri.

L’illa dels esclaus està interpretada per Toni Vinyals (Arlequí), Òscar Bosch (Ifícrates), Laura López (Eufrosina), Anna Coll (Cleantis) i Dafnis Balduz (Trivelí). L’adaptació, espai escènic i direcció han anat a càrrec de Gemma Beltran.

La representació de l’obra a Roses tindrà lloc el proper dissabte 24 de novembre, a les 22 h. La venda anticipada d’entrades es realitza a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses durant la setmana prèvia a la funció, amb horari de dilluns a divendres de 10 a 14 h. El mateix dia, es podran adquirir a les taquilles del Teatre Municipal. El preu de l’entrada és de 10 euros.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document