Alumnes de l’IES Illa de Rodes xategen amb alts càrrecs de la Unió Europea

Un grup d’alumnes de l’IES Illa de Rodes de Roses ha participat durant els mesos de març i abril en els xats internacionals organitzats per la Comissió Europea, que han comptat amb la intervenció de dos convidats d’excepció: Jan Figel, comissari europeu d’Educació, i Hans-Gert Pöttering, president del Parlament Europeu. L’activitat s’emmarca dins el programa d’aproximació a Europa impulsat per l’IES, el qual culminarà el proper dia 15 amb la realització d’una jornada de treball.
Alumnes participants xats

Alumnes participants xats

06/05/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’IES Illa de Rodes ha programat diverses activitats relacionades amb l’assignatura d’educació eticocívica i per a la ciutadania, que centren el seu eix de treball entorn a la figura d’Europa i les seves institucions. L’objectiu és acostar els joves de 4rt curs d’ESO i 1r de batxillerat als quals s’adrecen les diferents activitats al concepte Europa, dins el marc que ofereixen les imminents celebracions del "Dia d’Europa" (9 de maig) o de les eleccions al Parlament Europeu del proper 7 de juny.

Aspectes com l’europeisme, les funcions i repercussió de la Unió Europea en la vida dels ciutadans, la percepció que en tenen els joves en l’actualitat o la identitat europeista de Roses, endinsada en la mediterrània i amb una realitat poblacional molt diversificada, són alguns dels temes que centren l’atenció de les diferents propostes i sessions organitzades per l’IES rosinc.

La primera de les activitats dutes a terme ha estat la realització de dos xats en anglès celebrats els passats 12 de març i 15 d’abril, on estudiants de 1r curs de batxillerat del centre rosinc van poder expressar inquietuds i opinions, juntament amb alumnes d’altres dotze països de la Unió Europea. Compartint aquesta experiència, des de Brusel·les, es trobaven Jan Figel, comissari europeu del Departament d’Educació, Cultura i Joventut, i Hans-Gert Pöttering, actual president del Parlament Europeu. L’IES Illa de Rodes és l’únic centre educatiu de l’Estat espanyol que ha participat en els xats.

Una altra iniciativa ha estat la creació del grup de Facebook "Som Europa" que té per objectiu augmentar la consciència d’europeïtat entre els estudiants d’arreu, començant pel propi IES Illa de Rodes i per la població de Roses. El grup està obert a totes aquelles persones que volen saber més i viure més Europa, duent a la pràctica el lema de la UE: "unity in diversity".

L’experiència europea de l’institut, però, no finalitza aquí. Per al proper 15 de maig, el centre prepara una jornada de treball que tindrà lloc a Roses, i que comptarà amb la participació –en aquest cas de forma presencial- del director de la representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manel Camós. La jornada englobarà la realització de sessions de treball on els alumnes seran novament els protagonistes, i comptarà també amb la implicació de l’Ajuntament de Roses.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document