Alumnes-guia i Ludijoc, noves propostes del Pla Educatiu d’Entorn de Roses

La propera setmana, una cinquantena d’estudiants de cicle superior de primària i d’ESO dels diferents centres educatius de Roses, participaran en un curs que té per objectiu la seva formació com a alumnes-guia d’altres estudiants que vagin arribant al municipi a partir del proper curs. Aquesta és una nova iniciativa del Pla Educatiu d’Entorn impulsat a Roses aquest curs.
Logo pla educatiu entorn

Logo pla educatiu entorn

14/06/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El curs, que tindrà lloc els propers 28 i 29 de juny, s’adreça a alumnes de 5è i 6è curs de primària i a estudiants d’ESO de tots els centres de Roses. Aquesta activitat neix de la necessitat que tenen alguns nois i noies nouvinguts per adaptar-se a un nou entorn o quan tenen certes dificultats socials.

La formació dels companys-guia girarà entorn actituds integradores per evitar els conflictes de convivència, tals com informar els nous alumnes dels serveis de què disposa el centre educatiu, acompanyar-los a l’hora del pati, habituar-los a parlar en català i actuar com a vincles amb la nova realitat.

Una altra de les activitats que es desenvoluparan en el marc del Pla Educatiu d’Entorn aquest mes de juny és la celebració d’un Ludijoc, una activitat lúdica esportiva adreçada als alumnes de cicle superior per donar a conèixer esports tradicionals i alternatius, sortint de l’oferta més habitual d’esports convencionals.

El Ludijoc se celebrarà del 25 al 27 de juny, de 15.30 a 19 h, a l’IES Illa de Rodes, tot i que participaran els alumnes de 5è i 6è de totes les escoles de Roses. Entre les activitats hi haurà jocs malabars, gimcanes, tallers de manualitats, jocs tradicionals, etc

El Pla Educatiu d’Entorn de Roses és una proposta impulsada per l’Ajuntament i el Departament d’Educació i Universitats que engloba un total de dinou activitats per al curs 2006-2007, i que té per objectiu promoure la cohesió social a partir de l’equitat educativa, l’ús de la llengua catalana i una educació intercultural.

Aquest programa d’activitats 2006-2007 està dotat amb un pressupost de 170.000 euros, finançats per la Generalitat de Catalunya (105.000 €) i l’Ajuntament de Roses (65.000 €).

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document