Aprovació Ordenances Fiscals 2008

L'Ajuntament de Roses va aprovar durant la celebració del ple municipal celebrat el passat dimarts 30 d'octubre, les ordenances fiscals corresponents a l’any 2008.
Ajuntament de Roses

Ajuntament de Roses

31/10/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La tendència general marcada en l’increment d’impostos i taxes per al 2008 ha estat l’aplicació d’un augment corresponent a l’IPC. Així, els impostos d’activitats econòmiques, de vehicles i de construccions, pujaran un 2,42 %. Per la seva banda, l’Impost sobre l’increment de valor dels terrenys (plusvàlua), i el de contribucions especials es mantindran sense canvis ni augments respecte a l’any 2007.

Un dels canvis més significatius ha estat la reducció d’un 2,35% de l’IBI, fet que permetrà un estalvi als contribuents rosincs d’un total de 360.000 euros durant l’exercici 2008.

Pel que fa a les taxes municipals, la majoria d’elles aplicarà l’augment del 2,42 % (IPC). És el cas de les taxes del cementiri municipal, llar d’infants, mercat, transport escolar, activitats esportives, ús privatiu del domini públic, activitats administratives, etc.

Una novetat respecte al 2007 és l’aplicació d’un 20% de bonificació per als fills de persones vídues i famílies monoparentals en les tarifes dels serveis de Llar d’Infants, activitats esportives, activitats benestar social, transport escolar i activitats de joventut. En el cas de casals, s’aplicarà un 10% de reducció quan s’inscriguin dos o més germans.

Les taxes que es veuen incrementades amb percentatges superiors a l’IPC són les de subministrament d’aigua, clavegueram, i recollida i eliminació de residus municipals.

En el cas de subministrament d’aigua s’experimenta una pujada del 5,4% de mitjana, deguda a la unificació de la redistribució de les tarifes (ja que fins ara aquestes eren diferents en funció del sector del municipi de què es tractés). El clavegueram pujarà un 8% per fer front al finançament de les obres del nou col·lector Almadrava-Port, mentre que la recollida de residus s’incrementarà un 5%, amb motiu de l’augment de taxes de l’abocador comarcal, que passa dels 28 € als 35 € per tona.

Una de les taxes que es veurà reduïda serà la llicència d’obres menors i comunicacions prèvies, que passaran dels 121 € actuals (en concepte de taxa i tramitació d’expedient), als 30 € per aquests mateixos conceptes durant el 2008.

El consistori vol incentivar també la domiciliació del pagament dels impostos, per la qual cosa la bonificació que s’aplicarà durant el 2008 serà d’un 2%, en comptes de l’1% que s’aplicava fins ara.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document