Aprovades les ordenances fiscals per a l'exercici 2011

El ple municipal celebrat a Roses dijous 7 d'octubre va aprovar les ordenances fiscals que s'aplicaran en el municipi durant el proper any. Tot i que segons la darrera dada coneguda (agost 2010) l’IPC anual ha pujat un 1,8%, l’Ajuntament de Roses no incrementarà les tarifes dels tributs i taxes municipals. En el cas de l'IBI es reduirà el tipus impositiu d'un 0,80% a un 0,77%.
Ordenances fiscals

Ordenances fiscals

08/10/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Els impostos municipals que mantindran els tipus impositius i que, per tant, no augmentaran les seves quotes respecte a 2010 seran l’IAE, l’impost de circulació, l’impost de plusvàlua i el de construccions i obres. En el cas de l’impost de béns immobles (IBI), es produeix una reducció de tres punts del tipus impositiu, que passarà del 0,80% al 0,77%. L’aplicació d’aquesta reducció respon a la voluntat municipal per minimitzar la pujada de l’impost que es ve donant des de la revisió cadastral realitzada l’any 2004, moment en què es decidí aplicar les noves valoracions fraccionadament en 10 anys (fins al 2014) per evitar així un increment massa sobtat. Gràcies a la reducció de tipus aprovada, doncs, la quota mitjana pujarà entre un 2 i un 3%.

D’altra banda, l’IBI amplia també el termini de gaudi de la bonificació dels habitatges de protecció oficial, que passa de 3 a 10 anys.

Pel que fa al sistema de pagament, es manté la possibilitat de fraccionament dels impostos d’IBI, IAE, ocupació de la via pública i escombraries comercials en dos pagaments iniciada el 2010 per a aquells titulars que tinguin els seus rebuts domiciliats, amb l’objectiu que famílies i empresaris del municipi puguin fer front als pagaments de forma esglaonada.

En l’apartat de taxes municipals, les corresponents a la prestació de serveis (cementiri municipal, grua i dipòsit, mercat municipal cobert i serveis de temporada en la zona marítima terrestre), congelen les seves quotes tributàries. Per la seva part, les taxes de subministrament d’aigua, de clavegueram i de recollida de residus també es mantenen, mentre que en el cas d’aquesta darrera s’elimina la taxa per utilització de la deixalleria municipal que afectava a l’ús comercial, amb l’objectiu de fomentar el reciclatge.

La taxa per la utilització de la via pública contempla una bonificació del 50% per a aquells establiments que obrin tot l’any, estiguin al corrent de pagament amb l’Ajuntament, disposin de llicència d’obertura i compleixin els criteris marcats a les seves autoritzacions d’acord a la nova ordenança de via pública. Les llicències d’obertura d’establiments, ajusten els seus preus a la baixa, d’acord a la nova directiva de serveis.

Per últim, es mantenen les millores i ajuts aplicats l’any 2010 en casals municipals: increment del seu horari de 9 a 10 i de 15 a 16 h suprimint així la quota d’horari especial, creació d’una nova tarifa de mitja jornada i exempció de la taxa als nens i joves inscrits en el Pla Educatiu d’Entorn. També es manté el 41% de reducció aplicat l’any 2009 a la taxa del transport escolar, per continuar incentivant així l’ús d’aquest sistema més econòmic i sostenible. 
 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document