Aprovat inicialment el projecte de la nova llar d’infants

L’Ajuntament de Roses ha aprovat inicialment el projecte de construcció de la segona llar d’infants de la població, que s’espera podrà donar servei a partir del curs escolar 2007 a una setantena d’alumnes. El projecte, redactat pel despatx d’arquitectes Villasís i Associats, comptarà amb un pressupost d’1.100.000 euros.
Terrenys mòduls

Terrenys mòduls

02/08/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La nova Llar d’Infants es construirà en el mateix solar del CEIP Jaume Vicens Vives i consistirà en una edificació en planta baixa d’unes dimensions de 636 m2. El nou equipament acollirà cinc aules (una de P0, dues de P1 i dues més de P2), dormitoris, sales de canvis i lavabos. L’edifici també inclourà una gran sala polivalent apta per a la realització d’activitats com menjador o psicomotricitat, despatx, biberoneria, magatzems, porxo i zona de guardacotxets.

Pel que fa a la urbanització del pati polivalent, aquesta es resoldrà amb la creació d’una àrea de jocs infantils, un sorral i una àrea de terrasses apergolades. Per últim, es projectarà l’ampliació i reordenació del pati del Vicens Vives, el qual veurà compensada la pèrdua d’espai originada per la llar amb uns terrenys de la mateixa superfície adjacents a l’escola, que seran habilitats com a pati amb jocs infantils per als alumnes del cicle de preescolar.

Preparació dels terrenys per instal·lar els mòduls per al curs 2006-2007

Paral·lelament a l’aprovació d’aquest projecte, en els darrers dies s’han iniciat les obres d’adequació del terreny on, durant la segona quinzena d’agost, s’instal·laran els mòduls prefabricats que oferiran el servei de llar d’infants durant el curs 2006-2007, mentre es construeix el nou equipament.

La superfície total dels mòduls serà d’uns 300 m2 i es composa de vestíbul d’entrada o recepció, despatx, cuina, menjador, magatzem, lavabo per adults i 5 aules amb les seves zones de serveis i canviadors adaptats als infants.

Aquests mòduls s’ubicaran en els terrenys situats entre els carrers Miquel Coll i Caritg i Francesc Sunyer i Capdevila, ja que s’ha valorat la seva protecció dels vents de tramuntana, així com del trànsit existent a la Gran Via. A més, la nova ubicació es troba molt propera a l’escola Jaume Vicens Vives, centre des d’on se subministrarà cada dia el dinar a la llar.

Els terrenys de la nova ubicació tenen una superfície total de 700 m2, la qual cosa permetrà el condicionament de l’espai exterior sobrant (quasi 400 m2) com a zona de jocs.

El cost de l’adequació del terreny és de 20.800 €, mentre que el de muntatge, desmuntatge i lloguer anual dels mòduls puja a un total de 68.000 €. L’Ajuntament ha destinat també una partida de 36.000 euros per a l’adquisició de material per a les aules, que després serà vàlid per a la nova llar.

Així doncs, tot marxa endavant perquè la nova llar de Roses entri en funcionament a partir del proper mes de setembre, amb una capacitat per a 43 places, amb la qual l’Ajuntament preveu cobrir la totalitat de la demanda existent al municipi en places d’educació infantil.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document