Èxit de la campanya municipal per promoure el cens d’animals de companyia

Durant les darreres setmanes, l’Ajuntament de Roses ha impulsat una campanya entre els veïns de la població per fomentar la inscripció dels seus animals de companyia en el cens municipal corresponent. La resposta ciutadana ha estat massiva, i més del 80% dels veïns notificats ja han tramitat l’alta dels seus animals.
gos

gos

23/07/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

En compliment de la Llei 22/2003 de Protecció dels Animals, l’Ajuntament ha fet arribar prop de 400 cartes als titulars dels animals de companyia de Roses -concretament gossos, gats i fures- que no figuraven inscrits en els arxius municipals, tot informant-los de la necessitat de cursar l’alta de les seves mascotes en el cens d’animals de companyia existent. La resposta ciutadana ha estat immediata, i ja s’han tramitat un total de 311 altes, xifra que representa un 80% dels veïns que han rebut el requeriment.

Aquesta actuació es valora molt positivament per part del consistori, que agraeix la col·laboració dels propietaris, ja que el fet de disposar de tots aquests animals censats implica aspectes tan importants com l’acreditació de les vacunacions preceptives, la identificació dels animals mitjançant el sistema de microxips i el control d’espècies potencialment perilloses. Aquestes mesures contribueixen a garantir, tant el benestar dels propis animals i la seva identificació en cas de pèrdua o abandonament, com la seguretat de les persones que hi conviuen i veïns del municipi en general.

La intenció del consistori és realitzar un seguiment continuat dels animals de companyia del municipi i repetir aquesta campanya periòdicament entre els nous casos d’animals no censats que es detectin, per tal de promoure la regularització d’aquestes mascotes.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document