Èxit del nou sistema de recollida per al reciclatge de paper i cartró a Roses

Des del passat mes d’abril, l’Ajuntament de Roses ha posat en funcionament un nou servei de recollida de paper i cartró adreçat específicament als establiments que generen una major quantitat d’aquest tipus de residus. Les dades obtingudes han superat les expectatives més optimistes, ja que des de la seva aplicació s’ha assolit un augment del 55% en la recollida d’aquest tipus de fracció.
Contenidors reciclatge

Contenidors reciclatge

20/10/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La posada en marxa del nou servei dóna resposta a les necessitats dels sectors del comerç, de la restauració i de l’hostaleria, atesa la gran quantitat d’embalatges, caixes de cartró, etc, a què aquestes activitats han de fer front. Els resultats no s’han fet esperar i, si entre gener i setembre de 2005 es recolliren a Roses un total de 327.620 kg de paper i cartró, durant el mateix període d’enguany aquesta xifra ha pujat fins als 507.830 kg.

Aquesta tendència a l’alça és comuna a la resta de fraccions aptes per al reciclatge, de manera que cada cop són més els materials que Roses envia als corresponents centres de tractament de residus per al seu reciclatge. Així, respecte a l’any passat, les dades comptabilitzades parlen d’un increment del 12% en la recollida d’envasos i d’un 29% pel que fa a vidre. La recollida de fracció orgànica, per a la qual l’Ajuntament presta des de 2005 un servei específic per a grans productors –restaurants, mercat, etc-, ha augmentat també en un 12,49%.

Sens dubte, un gran punt d’inflexió en matèria de reciclatge a Roses va ser la implantació de la Deixalleria Municipal a mitjans del 2004. L’any 2005 aquest equipament va arribar a recollir un total de 2.971 tones, mentre que enguany les quantitats dipositades fins al moment fan preveure un increment al voltant del 12%.

gw-d7fc1f013893d08748b5cbddfc972eeedced1e2f

El consistori valora molt positivament els resultats obtinguts, que posen de manifest tant el bon funcionament dels sistemes de recollida, com una major participació i sensibilització per part de la ciutadania. En aquest sentit, l’Ajuntament preveu seguir incentivant aquesta participació en els propers mesos, mitjançant campanyes informatives (tríptics, anuncis, etc), i el foment de les bonificacions fiscals previstes en les ordenances per a l’ús de la deixalleria, bones pràctiques mediambientals en matèria de residus, etc.

La implantació i millora constant dels serveis de recollida selectiva a Roses és un dels principals objectius marcats pels plans mediambientals que l’Ajuntament aplica. Entre els seus objectius, es troben l’augment progressiu del reciclatge i valorització dels residus que es generen al municipi, així com la reducció de les tones de rebuig que són dipositades a l’abocador comarcal, amb l’allargament de la durada de l’equipament que això implica.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document