Ca l’Anita- Formació i Cultura en un edifici verd

L’alcaldessa de Roses, Magda Casamitana, i el representant de l’estudi Exe Arquitectura, Marc Obradó, han presentat el projecte del nou equipament municipal destinat a formació i a usos socioculturals que a partir del proper mes d’abril es construirà a l’emplaçament de l’antic estanc de la Punta de la Plaça Sant Pere (Ca l’Anita). L'edifici serà el primer equipament de tot l'estat espanyol certificat amb el segell mediambiental LEED.
17/03/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Aquest immoble va ser transmès a l’Ajuntament de Roses l’any 2008 per desig exprés de la seva anterior propietària, la rosinca Anna Marés Godo, qui va morir el 23 de juny de 2007, llegant al consistori aquesta propietat amb la condició que es destinés a usos socioculturals, benèfics o altres anàlegs.

Obeint aquesta voluntat, i d’acord amb els criteris i plantejaments fixats pel Pla d’Equipaments de Roses confeccionat recentement per l’Ajuntament, el nou edifici es vertebrarà com un referent del municipi en temes socioculturals i vinculats a la formació, on les entitats i l’associacionisme locals prendran un paper protagonista en la seva configuració.

L’equip d’arquitectes encarregat del projecte, Exe Arquitectura, ha presentat una proposta d'edifici multifuncional, amb espais que s'uneixen, que es fan independents i que es transformen en funció de les necessitats de cada activitat i moment. L’edifici constarà de planta baixa (amb el taulell d’informació i un espai polivalent) i quatre plantes alçades, on s’ubicaran l’aulari i els espais necessaris per a les activitats formatives i socioculturals que s’hi desenvoluparan.

Com a valor afegit, el projecte posa tot l'èmfasi en la sostenibilitat i aposta per un sistema que millorarà els mínims normatius mitjançant l’aplicació de la certificació LEED, que selecciona materials i tècniques de construcció entre aquells que tenen un menor impacte sobre el medi ambient en termes de contaminació i consum de recursos no renovables, considerant el seu procés de fabricació, posada en obra, manteniment i reciclatge. Així doncs, el nou edifici tindrà en compte aspectes com la procedència dels materials constructius, el consum energètic, la incorporació de cobertes verdes, o el reaprofitament materials.

La intenció del consistori és dotar la ciutat d’un edifici "verd" i sostenible, convertint-lo en el primer equipament cultural de Catalunya i d’Espanya que aconsegueix aquest segell mediambiental. 

El projecte està dotat amb un pressupost d’1,9 MEUR i serà subvencionat en la seva totalitat per la convocatòria 2010 del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL). Les obres, que el consistori preveu iniciar el proper mes d’abril, tenen un termini d’execució de 9 mesos.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document