Campanya contra l’espècie vegetal invasiva ungla de lleó

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament ha iniciat una campanya de retirada i neteja de plantacions d’ungla de lleó (carpobrotus edulis) en espais públics, que s’allargarà fins a finals d’any. Els treballs són realitzats pels membres del Pla d’ocupació de millora de la qualitat ambiental i es realitzen a les platges de Canyelles i Almadrava i a les cales Montjoi i Pelosa i del Cap de Creus.
Ungla de lleó a La Pelosa

Ungla de lleó a La Pelosa

22/09/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’ungla de lleó és una espècie vegetal de caràcter molt invasiu i amb tendència a expandir-se vegetativament per grans superfícies, incloses aquelles que concentren alts nivells de salinitat. L’any 2009, ja es va detectar i retirar de la platja de Canyelles, tot i que el seu alt índex de dispersió ha fet necessària una nova actuació en aquesta zona. Així, durant les darreres setmanes, el consistori ha procedit a la seva retirada d’aquest espai i ha iniciat un seguiment de la seva evolució per aconseguir l’eliminació definitiva.

L’actuació engegada, que també ha actuat a Montjoi, actualment ho fa a la Pelosa i que durant les properes setmanes s’estendrà també a la platja de l’Almadrava, respon als objectius marcats pel sistema de gestió ambiental de Roses amb la finalitat de vetllar i gestionar l’entorn de les platges i cales rosinques de manera respectuosa amb el medi ambient. Amb aquesta intenció, s’ha creat el Programa de Gestió 2010, en el qual treballen des del passat mes de juliol un coordinador i tres peons del pla d’ocupació.

Les restes vegetals que es retiren, són conduïdes a la deixalleria municipal de Roses per garantir la seva correcta gestió.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document