Cartells i tríptics informatius contra la venda il·legal

L’Ajuntament de Roses ha iniciat aquesta setmana la campanya informativa contra la pràctica de la venda ambulant il·legal en el municipi. Les accions es composen de la col·locació de cartells en els punts de major afluència d’aquesta activitat, així com en la repartició de tríptics informatius en hotels i establiments comercials de la població, destinats als possibles compradors.
Col·locació cartells passeig

Col·locació cartells passeig

12/05/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El passeig de Santa Margarida de Roses, un dels espais més concorreguts durant els períodes d’estiu pels venedors ambulants, ja disposa des d’aquesta mateixa setmana dels cartells informatius on es fa palesa la prohibició existent en el municipi d’aquesta pràctica. Amb aquesta senyalització es vol evidenciar, sobretot de cares als possibles compradors, que en el cas d’adquisició de productes per aquesta via, s’està incorrent en una compra il·legal.

La col·locació d’aquests indicadors, un total de 25 al llarg del passeig de Santa Margarida, que en els propers dies es reforçaran amb més cartells en el tram del Salatà, va acompanyada d’una distribució de 5.000 tríptics informatius que s’estan repartint en establiments comercials, equipaments i hotels de la població.

Els tríptics, escrits en cinc idiomes (català, castellà, anglès, francès i alemany), adverteixen a ciutadans i turistes que la venda ambulant no autoritzada està prohibida en tot el terme municipal de Roses (passeig i platges inclosos), i que la realització de la mateixa és, per tant, una conducta il·legal que pot ser objecte de sanció per als venedors d’acord amb la reglamentació municipal.

A continuació, s’enumeren els principals motius per dir no a la venda il·legal: perill per a la seguretat i salut dels consumidors, baixa qualitat dels productes, articles provinents de material falsificat o robatoris, competència deslleial per als establiments legals de la població, detriment de la imatge del municipi, etc.

L’objectiu d’aquesta campanya és la d’informar, i sobretot conscienciar, de les greus repercussions que impliquen aquestes pràctiques en el municipi, tant pel que fa a l’activitat comercial legalment establerta, com a la imatge i qualitat de la població, i a la pròpia seguretat i drets dels consumidors.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document