Complir la llei evita problemes

24/01/2008 00:00 -    

L’enrenou que estem vivint al voltant de la planta de filetejat de peix de Roses és considerable. Hi ha una sentència per enderrocar-la a causa de què la llicència es va donar inadequadament i, com no podia ser d’una altra manera, els esforços de l’equip de govern actual basats en el diàleg i el respecte per trobar una solució.

M’ha sorprès la carta que el Sr. Carles Páramo, regidor de CIU i responsable de la llicència que tants maldecaps ens està portant, ha adreçat als pescadors mitjançant un mitjà de comunicació.

No qüestiono les ganes que té el Sr. Páramo per a què el tema es solucioni, s’ha posat a disposició de l’alcaldessa com nosaltres els regidors del PSC a l’oposició vàrem fer en el seu dia ; les mateixes ganes que tenim tots i totes amb una diferència: qui es va llençar a la piscina va ser ell perquè ho podia haver fet bé i ara no estaríem parlant d’això. No repetiré que no hi havia Pla Especial, la no urgència pels fonts IFOP ni la necessitat d’engegar un projecte que tot just ara comença a donar fruit ni que la llicència es va atorgar per Junta de Govern Local amb els informes desfavorables dels tècnics.

No hem d’oblidar que la democràcia es sustenta en el compliment de les lleis; lleis fetes pels Parlaments que són la representació de la voluntat sobirana del poble. Tampoc hem de negar, encara que hi discrepem, el dret que té qualsevol ciutadà o col·lectiu de ciutadans d’interposar recursos si creu que es vulnera la legalitat: aquest és un principi inqüestionable en un Estat de Dret.

Tampoc hem de tolerar la demagògia que es pot arribar a fer utilitzant aspectes d’una gran sensibilitat social com són els llocs de treball o el futur de determinats col·lectius i molt menys fer afirmacions tendencioses sobre si algú pretén disposar de mà d’obra barata en raó de no sé quins arguments exposava l’autor.

Pot ser que algú en un estat d’obnubilació egocèntrica es vulgui fer passar per una mena de Robin Hood però aquest no és el cas perquè res quadra; el personatge en qüestió no tenia béns, ajudava als pobres i estava a favor de la justícia per a tothom.

El cas és que tenim un problema i l’hauríem de solucionar i confio que així serà. Ja he dit al començament que estem per dialogar i trobar solucions per ara i pel futur. Des de l’Ajuntament estem per fer les coses bé per a tothom des de la més estricta legalitat perquè de cap manera volem que qui ens hagi de substituir al front del govern municipal en el futur es trobi en una situació semblant a la que vivim.

És cert que el temps acaba posant les coses al seu lloc. Personalment vaig haver de passar un calvari uns dies abans de les eleccions municipals de l’any 2003 per aquesta qüestió fins i tot uns quants em deien que era persona non grata al Port. Em va doldre molt però he de dir que em va enfortir i esperonar perquè allò que vaig patir no era just ni s’ajustava a la veritat. Ara em toca treballar per solucionar-ho. Ho faig amb el millor ànim i amb la millor disposició i amb l’agraïment al destí d’haver-me donat aquesta oportunitat.

 

Magda Casamitjana i Aguilà

Alcaldessa de Roses

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document