Contes i gastronomia, una forma diferent de conèixer el patrimoni rosinc

A partir del 19 de juliol l’Espai Cultural La Ciutadella inicia les visites nocturnes “Capses... d’històries i contes” pel recinte monumental, pensades per endinsar el visitant, a través dels contes i de tastets gastronòmics de les diferents civilitzacions, a una història que conviu en aquest espai des de fa 2500 anys. Les visites tindran lloc de dilluns a dijous, a les 22 h.
Assaig visites nocturnes

Assaig visites nocturnes

08/07/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La visita guiada compta amb l’espectacle del grup de teatre Laitrum, on els participants esdevenen espectadors i protagonistes. L’activitat ofereix la possibilitat, en el marc de l'absis de l'església, d'endinsar-se en el món dels contes on uns escolten i els altres representen, seguint unes senzilles instruccions que porten un toc d'humor a una vetllada oberta a tots els públics.

La visita, amb tota la Ciutadella il·luminada, es condueix a partir dels contes com a eina de transmissió de creences i costums, fent un recorregut per les restes romanes, gregues, muralles i monestir, punt on finalitza la visita a l’interior de l’església. Allà, l’abat Ponç rebrà els visitants i els oferirà una experiència interactiva amb un tastet dels vins que els grecs ens van ajudar a produir, de les anxoves que els romans ens van ensenyar a conservar i de l’oli que va il·luminar les nostres llànties, i avui dia el nostre paladar.

Les visites tindran lloc fins al proper 26 d’agost, tots els dilluns (castellà), dimarts (francès), dimecres (anglès) i dijous (català), a les 22 h. El preu de l’entrada és de 6 € (menors de 7 anys gratuït). Cal fer reserva prèvia trucant al telèfon 972 15 14 66.

La Ciutadella també ofereix, en aquest cas diàriament, visites diürnes guiades en quatre idiomes. Es tracta de l’activitat "La Ciutadella, fascinació per la història", que permet descobrir les aportacions de les diferents ocupacions i èpoques viscudes al recinte, com són la colònia grega, la baixa romanitat, l’època medieval i les muralles del segle XVI.

Patrimoni i diversió en família

Una altra proposta que permet descobrir la Ciutadella d’una forma lúdica i divertida durant aquest estiu, són les activitats familiars que tenen lloc del juliol al setembre. En aquest cas, les visites a la Ciutadella s’han concebut com un recorregut "en vaixell", on petits i grans han de demostrar el seu enginy detectivesc cercant els missatges en clau. Una caminada i visita activa per la zona megalítica a través de la motxilla megalítica (mapes d’orientació, identificació de minerals, costums i estris prehistòrics), o la ruta fins al Far de Roses que permet descobrir històries de viatgers, corsaris i pirates, completen aquesta oferta per gaudir en família.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document