Criden, doncs avancem

22/04/2009 00:00 -    

Mentre estava a Madrid promocionant la Costa Brava i també el nostre municipi, Roses, m’assabento que el Sr. Páramo ha tornat a carregar contra el POUM; això no seria novetat si no fos que aquesta vegada ho ha fet tot amenaçant de portar-lo als tribunals perquè segons ell el procediment seguit no ha estat el correcte.

D’entrada he de dir que hem seguit tots els passos que marca la Llei i no ens hem mogut ni un milímetre del què ens han proposat tant els tècnics com els responsables municipals i el Departament de PTOP.

Malauradament aquesta no és la qüestió de fons. El Sr. Páramo no pot presumir de ser curós amb la normativa a l’època que ell era alcalde, tema Zodia, Planta de filetejat, revisió del sòl no urbanitzable... ni tampoc pot presumir de gaire res més però l’urbanisme el té obssessionat ja que pràcticament només toca aquest tema. El que és preocupant és que aquest senyor sembla no tenir altre objectiu que evitar que Roses pugui avançar amb un instrument urbanístic posat al dia i que permeti un disseny de poble adaptat als temps presents i futurs.

Les argumentacions esgrimides pel regidor ratllen sovint la fal·làcia. Els posaré un exemple: diu que la potencialitat per construir és excessiva, per tant, segons ell, ser previsors és un mal. Doncs bé, saben què passa quan en un municipi hi ha demanda de sòl i no existeix suficient oferta? Que puja "descaradament" el preu mitjà de mercat . I qui ho paga això? Els qui es volen comprar un habitatge. La "trampa" està en voler fer creure a la gent que es construirà, sí o sí, tot el que es factible de fer-ho i això no és cert ja que qui marca la pauta és sempre la demanda

També l’edil fa, un dia sí i un altre també, insinuacions de tractes de favor però es queda aquí. Aquesta és una tàctica perversa que queda recollida en un refrany molt pedagògic:"és fàcil buidar una galleda d’aigua però, i collir-la?

No estem parlant d’una persona que acaba d’arribar a la política municipal. Ja fa molts anys que hi va arribar i tothom sap en quines condicions. Vull creure que té sentit de poble però li costa de demostrar-ho.

No cauré en la temptació de seguir-li el joc. Estem en un Estat de Dret i tothom disposa d’instruments justos i eficaços per defensar les seves tesis que, per cert, ja va tenir una ocasió d’or quan la presentació pública de l’ARE amb la presència del conseller Nadal i del seu equip i també dels redactors del pla i no va dir ni "mu". Crec que va desaprofitar una oportunitat immillorable per fer valer davant d’un auditori tan qualificat les seves impressions. Per què no ho va fer? Per què no va intentar que els assistents li haguessin de contestar les seves hipotètiques acusacions? Ell s’ho sap i jo m’ho imagino.

Repeteixo: no faré d’un tema tan important pel present i futur de Roses una cançó enfadosa a dos però sí que vull manifestar el meu agraïment a totes aquelles persones i institucions que han treballat de valent per a què aquest instrument urbanístic veiés la llum del sol i també, com alcaldessa, la defensa de la honestedat de tots ells i aquí també incloc a tots els membres dels meu equip de govern.

I pel que a mi respecte, només dir-vos que he entrat a la política lleugera d’equipatge i en sortiré tal com hi he entrat: lleugera d’equipatge.

Penso, pensem, en Roses, en el seu espai físic i en la seva gent i treballem per tornar’ls-hi amb millors condicions de les que la vam rebre. Ni més ni menys.

Magda Casamitjana i Aguilà
Alcaldessa de Roses

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document