Crisi

30/10/2008 00:00 -    

Com a responsable política i davant de la situació econòmica crec que he de dir alguna cosa. Cada dia sentim o llegim o comentem notícies sobre la crisi que afecta tot el món.

Una crisi que semblava que tothom preveia i alguns predeien. Una crisi que afecta directament a les persones del carrer, al veí o a l’amic o al conegut. Com a alcaldessa ho visc cada dia: persones que ja no tenen feina o que no arriben a final de mes, gent que tenia projectes i no els pot tirar endavant, l’empresari que no veu sortida immediata o l’emprenedor que necessita més que mai que l’administració més propera l’ajudi. És una crisi de carn i óssos.

Vist i analitzat el moment i esperant els esdeveniments del dia a dia i desitjant que les propostes dels diferents governs recondueixin la situació; no ens podem quedar amb els braços creuats i cal que reaccionem amb el que tenim.

Primer de tot és imprescindible no amagar el cap sota l’ala i ser conscients que hi ha una realitat que no es pot defugir. Les prioritats ara mateix són escoltar la gent, saber què passa a les persones del municipi i buscar una solució o altrenativa per poder desengoixar-les. Estic convençuda, jo i molta gent, que ens en sortirem, per tant, que estem dins un túnel però la llum és al final. No sé quan trigarem però anirem avançant cap a la normalitat, cap a un futur reforçat que traurà un aprenetatge dels errors comesos. Em deien ahir que quan hi ha una crisi o alguna cosa es trenca és el moment per fer canvis; canvis per a millorar totes les situacions per a resituar-se i per fer-ho cal una nova mentalitat i noves iniciatives. Recerca i innovació.

Roses té molts punts forts que hem de saber potenciar més i mancances, penso en els temes de dependència però també els econòmics o d’innovació, que cal crear i desenvolupar.

Sóc i som conscients del que hi ha i del que ve. Responsables de la gestió del diner públic, que la prioritat són les persones i la tranquilitat d’oferir els serveis bàsics amb una qualitat excel·lent.

Roses té projectes de present i de futur: l’ARE, el Pla de Barris, l’ampliació de la residència i la Plataforma de Serveis a la Dependència, els primers pisos assistits per a la gent gran i Habitatge protegit per a joves a la UA4, situat el Palau de congressos, pensat el nou centre cívic de la SUF, la imminent reforma de l’Ajuntament vell, la nova zona esportiva, el tanatori, acabar el passeig marítim, acostar i dotar els barris o urbanitzacions dels serveis necessaris per ser barri, la posada en marxa de la Zona Industrial. En educació avancem amb la ubicació del Montserrat Vayreda i reforcem la formació per totes les edats, ajudem a les famílies amb els llibres i el transport. Hem creat la borsa d’habitatge amb molt bons resultats, reforçat la policia municipal amb 10 policies més i per tant la seguretat, construim sostenibilitat dia a dia, el patrimoni i la cultura oberta a la societat creix. La recerca i la innovació estan als nostres caps i comencem a creure que serà realitat aviat . Aquests són alguns punts del Pla d’Acció Municipal.

De tot se’n treu una lliçó i cal que en aquest moment aflorin els valors d’austeritat i de solidaritat, el seny i la reflexió i que l’esforç de tots sumi. Que torni el valor de les coses del dia a dia, que les paraules recuperin el seu significat, acostumar-nos a fer les coses més senzilles, amb menys facilitats. Ara és l’hora de l’ànima, del fons de les persones, d’allò més preuat i millor de cadascú. Ara és l’hora de construir entre tots allò que desitgem com a societat, una ciutat forta, lliure, ambiciosa, valenta davant els reptes, solidària i feliç. Sabem que sense la seva història, el seu llegat i les persones que hi han viscut Roses no seria el que és. Avancem amb tot el nostre bagatge cap a un futur millor.

És el moment de la imaginació i la voluntat de tirar endavant. Estic convençuda que per aquest camí sortirem d’aquest tràngol.

 

Magda Casamitjana i Aguilà

Alcaldessa de Roses

 

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document