Cursos i xerrades aproparan els joves a les alternatives professionals que ofereix el mar

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Roses ha programat per als propers mesos d’estiu i tardor un projecte destinat a introduir els joves en el coneixement del món del mar i, més concretament, a les sortides laborals que aquest àmbit ofereix.
Pescadors de Roses

Pescadors de Roses

13/04/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Sota el títol Mar, Formació i Treball, els joves interessats participaran en tallers, cursos introductoris i debats. El proper 21 d’abril, a les cinc de la tarda, el Centre d’Activitats de Roses acollirà la presentació oficial del projecte.

Amb la posada en marxa d’aquest projecte es preveu assolir un doble objectiu. D’una banda, oferir formació i noves sortides laborals als joves interessats en accedir al mercat del treball i, de l’altra, cobrir les necessitats de personal existents a diferents sectors professionals de Roses i, més concretament, pel que fa als oficis relacionats amb el mar.

El projecte Mar, formació i treball acostarà els joves als àmbits de la fusteria marítima, la pesca i el turisme marítim. El cicle s’iniciarà amb sessions pràctiques que permetran conèixer de primera mà el treball diari dels pescadors, quines són les feines que es realitzen a les drassanes dels ports pesquer i comercial de la vila, i les diferents activitats relacionades amb el món del turisme (visites en barques turístiques, coneixement del patrimoni natural, activitats esportives amb barques de vela, etc).

El programa començarà amb un curs d’iniciació a la vela que tindrà lloc durant el mes de maig. Els mesos de juliol i agost, els joves que participin a l’Estiu Jove realitzaran diferents tallers i activitats relacionats amb el món del mar i, ja a la tardor, tindrà lloc el curs d’Autorització Federativa per a Embarcacions de Vela i Motor.

Paral·lelament, es portaran a terme taules rodones amb professionals i experts dels diferents sectors, per donar a conèixer les característiques, problemàtiques, oportunitats i reptes de futur dels diferents àmbits.

En funció dels resultats obtinguts i de la demanda dels propis joves, es plantejarà la continuïtat del projecte amb altres cursos especialitzats, la creació d’una casa d’oficis, la negociació de convenis amb empreses del sector que permetin la incorporació dels joves al mercat laboral, etc.

L’Àrea de Joventut redacta anualment el seu Pla Local de Joventut on es marquen les directrius i les línies de treball a seguir per part de l’Ajuntament de Roses en matèria juvenil. Aquest Pla es basa en el treball interdepartamental i en el diàleg amb els propis joves del municipi mitjançant reunions i taules rodones, com les organitzades cada any durant la celebració del Fòrum Jove de Roses.

Fruit d’aquesta tasca d’anàlisi i detecció de necessitats, els responsables municipals han copsat que una de les principals preocupacions dels joves rosincs és l’accés al món laboral, motiu pel qual ha desenvolupat aquest projecte formatiu per al 2006.  

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document