D'en Xameca al CRAC!

El passat divendres 11 de febrer, l’Espai Cultural La Ciutadella celebrà l’acte de cloenda de l’exposició “Jaume Turró. Xameca. Retrospectiva 1955-2005”, allotjada a la sala d’exposicions del recinte des del passat mes de novembre. A continuació, tva tenir lloc la presentació del projecte CRAC! 2011 (Creacions Roses Art Contemporani), una proposta multidisciplinar que tindrà lloc a Roses entre l’abril i l’agost.
Comissaris CRAC! 2011- Presentació

Comissaris CRAC! 2011- Presentació

14/02/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’acte de cloenda del passat divendres sobre en "Xameca", considerat el primer artista contemporani de Roses, va ser el el fil conductor per donar pas a la presentació de la nova iniciativa cultural del Departament de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Roses: CRAC! 2011. El projecte veurà la llum entre el 29 d’abril i el 21 d’agost de 2011, i neix amb la intenció d’esdevenir una mostra de diferents disciplines de creadors contemporanis, vinculats d’una manera o altra amb Roses, amb una clara tendència multidisciplinar.

Vídeo art, pintura, escultura, música, poesia, instal·lacions, fotografia... o fins i tot cuina, són algunes de les disciplines que tindran el seu espai durant els mesos que durarà el projecte, el qual té com a comissaris a Toni Martínez i Juanjo Viñuela. "CRAC! 2011. Creacions Roses Art Contemporànies" es comprondrà d’una sèrie d'exposicions i activitats de divers format (conferències, vetllades poètiques, narració de contes, etc), acompanyades d’un catàleg i un reportatge audiovisual que recolliran totes aquestes experiències.

L’estructura es configurarà a partir d’una exposició central que aplegarà pintura, escultura i fotografia a la sala d’exposicions de l’Espai Cultural la Ciutadella, que es podrà visitar durant els 4 mesos que duri la mostra. Paral·lelament, diferents manifestacions artístiques s’aniran succeint de forma puntual al llarg dels caps de setmana temàtics: gastronomia, literatura, videoprojecció, poesia...

Amb aquest projecte es vol trencar amb la idea mantinguda durant molts anys a Roses, de què a la població només hi havia 4 o 5 artistes i que cadascun d'ells anava pel seu compte. CRAC 2011 vol donar a conèixer el potencial artístic de la població i esdevenir un punt de trobada entre els molts artistes vinculats a la ciutat. El projecte neix amb esperit de continuïtat i vol ser una referència a la qual els artistes vulguin ser presents. Un aparador de tendències locals però amb vocació de contemporaneïtat. 

La finalitat de la mostra és donar a conèixer el panorama artístic contemporani de Roses i apropar-lo a la població en general, consolidar l’Espai Cultural de la Ciutadella com a sala municipal integrada en el circuit de sales d'expocions d’art contemporani a Catalunya, i crear un espai de contacte i de relació entre artistes locals.

Els escenaris que acolliran els diferents actes seran principalment els que ofereix l’Espai Cultural La Ciutadella, que es completaran amb altres equipaments de la ciutat, com la Biblioteca, el Teatre, o el Castell de la Trinitat.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document