Des de Roses

15/11/2008 00:00 -    

(Valoració positiva dels dos anys del govern d’Entesa)

El Govern d’esquerres i progressista ha arribat a l’equador del seu mandat i està portant a terme un treball eficaç, tranquil i dirigit a la totalitat dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. A més afronta amb serenitat i fermesa, amb cohesió però amb personalitat reptes tan importants i complexes com són el desenvolupament de l’Estatut i la crisi econòmica. D’aquest treball seriós, responsable i amb la mirada posada en el futur de Catalunya en sortirà un bon resultat per a tots, això sí, després d’haver lluitat amb força i dignitat per superar els esculls trobats en el camí dels quals molts s’haurien pogut evitar amb actituds més positives envers nosaltres; però el que comptarà seran el treball fet i els resultats d’aquest treball.

Des de la meva posició d’alcaldessa de la ciutat de Roses he de dir que he trobat en tots els departaments d’aquest Govern comprensió i respostes positives a les propostes fetes per millorar d’una manera transversal tant la imatge com el benestar dels rosincs i rosinques.

El govern de Roses que tinc l’honor de presidir s’està manifestant com un bon exemple democràtic i com un equip de considerable eficàcia.

No amago res que no es sàpiga si dic que constituir un govern format per quatre grups diferents té la seva complexitat i nosaltres, tots plegats, hem estat capaços de superar positivament el repte d’aquesta evident complexitat. La "recepta" és fàcil d’entendre: lleialtat al poble, lleialtat entre els grups i les persones que els conformem, voluntat de servei, ganes de treball i molta il.lusió per portar la nostra ciutat a un nivell més alt de benestar i de cohesió.

No hauria dit tot el que acabo de dir si no pogués demostrar-ho amb realitats; realitats que són mèrits a compartir entre l’equip de govern, les institucions que ens han ajudat a fer-les possible i, també, entre la ciutadania que ha demostrat, majoritàriament, tolerància i comprensió en el moments que hem passat dificultats: aprenentatge inicial d’un equip novell en les tasques de govern i en aquelles situacions en què les coses no han sortit tan bé com les havíem previst. Agraeixo de tot cor aquestes col.laboracions i demano que continuem amb aquestes actituds que només poden fer que facilitar el treball i l’èxit en les empreses que portarem a terme fins el final del mandat.

Amb un considerable esforç de l’Ajuntament i amb el compromís d’Ensenyament hem posat en funcionament el CEIP Montserrat Vayreda, temporalment amb mòduls; hem ampliat l’Escola d’Adults i també la Llar d’Infants; també tenim un Cicle Formatiu reglat més i un de singular. Amb l’anomenat Pla de l’Entorn la Generalitat paga activitats extraescolars al alumnes.

La reivindicada i necessària ampliació del CAP serà operativa, l’obra civil ja està feta, a partir de mitjans de l’any que ve amb serveis de radiografia que evitaran molts desplaçaments a Figueres.

Sempre havíem parlat de la necessitat de millorar els serveis a les persones; doncs bé, ja funciona el transport assistit per a la gent gran i per a les persones dependents i estem tirant endavant juntament amb altres poblacions i institucions de la comarca el Consorci de Benestar Social de l’Alt Empordà. També a Roses estem posant les bases per una Plataforma de Serveis a la Dependència.

La nostra resposta a la necessitat de millorar la seguretat ciutadana s’ha concretat amb l’ampliació de la policia municipal en set agents, amb la creació de l’Àrea de Protecció Civil i també en la millora de les dependències policials. Treballem coordinats amb els Mossos d’Esquadra per millorar l’eficàcia policial.

El nostre compromís per facilitar vivendes en bones condicions és ja una realitat: la Borsa d’Habitatge està tenint un èxit considerable. L’ARE ens permet fer una previsió a llarg termini de quatre-cents pisos de protecció oficial i estem tancat un pla amb l’Incasol per poder oferir pisos assistits per la gent gran i també pels joves.

La sequera que patim a l’Alt Empordà ens ha obligat als governants a establir plans d’estalvi d’aigua. A Roses hem promogut un estalvi important i com a presidenta del Consorci de la Costa Brava hem establert, per a tota la província un Protocol per a l’Estalvi i la regeneració de l’Aigua a més de tramitar subvencions per inversió en temes d’aigua de 5 milions d’euros..

Hem avançat en ocupació, hem creat l’àrea de promoció econòmica i tenim un pla d’ocupació per primera vegada a Roses i estem acabant de resoldre l’ús futur de la Zona Industrial.

Tampoc ens hem oblidat de la importància cultural del nostre municipi i estem immersos en actes sobre el bicentenari de la Guerra del Francès i en el Centenari de la Costa Brava, en la història present i pasada del nostre municipi; sobre aquest últim hem editat un magnífic llibre que s’està convertint en una agent propagandístic de primer ordre de la Costa Brava i, molt especialment , de Roses.

No he fet una enumeració exhaustiva del què hem fet però crec honestament que hem estat capaços de posar les bases per una acció municipalista potent; el camí encara serà llarg però és cert que els projectes hi són i que amb tenacitat i treball els convertirem en realitat.

El conjunt d’actuacions endegades ha de tenir un efecte multiplicador en les dinàmiques econòmiques –turime comerç, ocupació- de la nostra ciutat i també ha d’ajudar a crear un ambient positiu per afrontar amb les màximes garanties possibles els efectes que patim i patirem durant un temps, com tothom, de la recessió econòmica.

Estic convençuda que el treball en equip que portem a terme ens permet establir sinèrgies molt positives entre el treball que fem i les necessitat del municipi. Estem animats i amb ganes. Satisfets? Encara no. Confiem estar-ho al final del mandat en funció dels objectius assolits, això sí, amb l’ajut de tothom i aquí vull fer una menció expressa al personal de l’Ajuntament a qui li correspon, també, una part de l’èxit.

Magda Casamitjana i Aguilà
Alcaldessa de Roses

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document