El 40% de la població de Roses té el carnet de la Biblioteca Municipal

L’any 2008 es va tancar a la biblioteca de Roses amb un nou rècord en el nombre d’usuaris enregistrats, ja que s’arribaren a comptabilitzar un total de 9.033 persones amb carnet (un 13% més respecte a l’any anterior). D’aquesta xifra, 7.895 usuaris són del propi municipi, la qual cosa significa que un 39,47% dels ciutadans de Roses són socis de la Biblioteca.
26/02/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Pel que fa al nombre de visitants rebuts, l’equipament rosinc torna a superar les expectatives, ja que, amb 66.689 visitants, va aconseguir incrementar en un 9% les visites rebudes durant l’any 2007. L’augment s’ha comptabilitzat també en el préstec de documents, que va arribar a assolir la xifra dels 66.264.

Altres serveis que ofereix la biblioteca, com l’accés a internet o el servei de wifi (aquest darrer des del passat estiu), varen arribar a comptabilitzar 12.885 i 1.807 sessions respectivament. Pel que fa al fons, actualment es comptabilitzen un total de 43.742 documents (32.328 llibres i 11.414 revistes, diaris, dvd, cd i fons no bibliogràfic), la qual cosa representa 2,13 documents per càpita, xifra que supera les recomanacions de 2 documents per habitant establertes pel Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Una de les apostes clares de la biblioteca rosinca és la dinamització d’aquest equipament cultural amb la realització d’una àmplia programació d’activitats. Així, durant l’any 2008, van ser un total de quaranta les activitats programades entre hores del conte per a petits i grans, exposicions, sessions de lectura, xerrades, etc, les quals aplegaren 1.816 participants.

En una clara aposta per la qualitat i millora dels seus serveis, la Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses acaba de condicionar recentment dos patis exteriors com a nous espais de lectura i activitats a l’aire lliure i ha ampliat el seu horari d’obertura, que ha passat a ser de matins i tardes.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document