El Consell d’Infants de Roses fa arribar les primeres propostes a l’Ajuntament

Dijous 22 de març va tenir lloc a Roses una nova sessió del Consell d’Infants, durant la qual els 15 alumnes que l’integren van presentar les primeres idees treballades en les diferents escoles del municipi per a la creació d’un espai de jocs a la població. A continuació, les propostes van ser valorades pels mateixos alumnes acompanyats dels responsables municipals, debat que permeté extreure’n les primeres conclusions sobre les propostes més interessants i idònies perquè els nens i nenes de Roses continuïn treballant en el seu desenvolupament.
Consell d'infants. sessió març

Consell d'infants. sessió març

23/03/2012 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

A partir de la constitució del Consell d’Infants que va tenir lloc el passat mes de desembre, els 15 alumnes que l’integren han començat a treballar amb els seus respectius companys de classe en l’elaboració de propostes per a la creació d’un nou espai de jocs a Roses. El resultat d’aquests mesos de feina va ser presentat ahir als representants municipals del Consell (regidora d’Ensenyament i tècnics municipals), durant una sessió en la qual cada alumne va poder argumentar i defensar les idees aportades pels alumnes del seu centre, així com mostrar dibuixos, fitxes i material explicatiu de les seves idees.

Entre les nombroses propostes presentades, els integrants del Consell van fer una valoració sobre aspectes com ara viabilitat de les mateixes, necessitats de l’espai en funció dels usuaris que el faran servir, tipologia de jocs que prefereixen els nens i nenes del municipi, i d’altres punts com vegetació, seguretat i tipologia de materials a emprar, arquitectura, etc. Aquest debat va permetre realitzar una primera selecció de les propostes que més s’adequaven a aquests requisits.

A continuació, els representants municipals van aportar als alumnes les dades referents al pressupost amb què es compta per a la realització d’aquest projecte (70.000 €),
dimensions exactes de l’espai (675 m2 dividits en dues àrees), localització exacta ( a la rambla de la Riera Ginjolers -una àrea a tocar dels rentadors i una altra per sobre de l’edifici de Telefònica-), i també els van facilitar diferents catàlegs i preus de jocs i mobiliari per a espais lúdics. Amb tota aquesta documentació, els representants continuaran ara el treball amb els seus companys d’escola per continuar avançant en el projecte.

Els alumnes disposen fins a finals de maig per a l’elaboració d’un mural amb cadascuna de les propostes d’espai de joc detallades. Serà en aquest moment del procés quan tindrà lloc una nova trobada del Consell d’Infants per presentar els murals-projectes i concloure quina serà la composició final de l’espai, que ja serà presentada a l’equip de govern.

A través del quinze representants del Consell d’Infants de Roses, participen en aquest projecte 1.313 alumnes d’entre 6 i 12 anys de les escoles del municipi: Narcís Monturiol, Vicens Vives, Els Grecs, Montserrat Vayreda i Centre Escolar Empordà.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document