El Consell Escolar sol·licita més cicles formatius a Roses

Un estudi realitzat posa de relleu la mancança d’estudis en matèria de comerç, pesca i infermeria
02/03/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El plenari del Consell Escolar Municipal celebrat ahir a l’Ajuntament de Roses va aprovar sol·licitar al Departament d’Educació de la Generalitat, l’ampliació dels cicles formatius de grau mitjà que es realitzen a la població. En una primera instància, la petició farà referència a la formació de tècnics en cures auxiliars d’infermeria, tot i que es preveu presentar també sol·licituds per a la titulació de tècnic en pesca i transport marítim, i per a la implantació en la vila d’un cicle formatiu de comerç.

La decisió presa ahir pels membres del consell escolar de Roses obeeix als resultats obtinguts per un estudi portat a terme durant les darreres setmanes a petició de l’AMPA de l’IES Cap Norfeu de Roses. Davant de la inquietud manifestada pels pares i mares per conèixer l’actual oferta educativa en cicles formatius de la comarca, es va crear una comissió encarregada de la realització d’aquest estudi.

Un cop analitzades les diferents especialitats que ofereixen els centres d’ensenyament de l’Alt Empordà, així com la realitat actual del mercat laboral a la comarca, la comissió va presentar ahir les seves conclusions davant dels membres del consell escolar rosinc. D’ell se’n desprèn l’actual necessitat de professionals i tècnics especialistes en matèries d’infermeria, comerç i pesca, un cop consultats professionals i serveis d’aquests sectors.

Així, durant les consultes realitzades per membres de la comissió d’estudi a centres com la residència Toribi Duran de Castelló d’Empúries, la residència Nova Vida de Roses, l’Àrea bàsica de salut, el pòsit de pescadors de Roses o l’ACOR (Associació de comerciants de Roses), els seus responsables han posat de manifest la mancança actual de personal especialitzat en aquests sectors. D’altra banda, aquestes entitats s’han mostrat interessades en la contractació d’estudiants en pràctiques, en el cas que el Departament d’Educació atorgui els cicles formatius sol·licitats.

El consell municipal ha volgut també remarcar la necessitat d’estudiar el dimensionat dels centres que impartirien els nous cicles en cas que la Generalitat atengui aquesta demanda, així com les possibles ampliacions futures que evitarien els problemes d’espai que es podrien originar.

Un altre punt tractat en la reunió celebrada ahir va ser la petició que l’Ajuntament de Roses va fer a les escoles del centre en referència a la possible implantació de la sisena hora lectiva. El consistori va demanar als centres que consensuïn i estableixin un acord sobre l’ampliació dels horaris, de manera que serveis municipals, com ara el transport escolar o el servei de consergeria, no es vegin afectats per decisions dispars en l’aplicació dels nous horaris.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document