El conseller Lluís Recoder visita Roses per tractar amb Carles Pàramo els projectes del municipi

Ahir dimecres 27 de juliol el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, es va desplaçar fins a Roses on acompanyat per l’alcalde del municipi, Carles Pàramo, va poder conèixer sobre el terreny les característiques i projecte d’El Bulli Foundation. A continuació, conseller i alcalde es van traslladar a la seu consistorial, on van tractar diversos temes d’interès del municipi, com el desenvolupament de la zona industrial i del Pla de Barris, l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) de Roses, o la voluntat del consistori per completar els camins de ronda fins a Punta Falconera.
visita conseller Lluís Recoder

visita conseller Lluís Recoder

28/07/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El conseller Lluís Recoder i l’alcalde de Roses Carles Pàramo es van traslladar ahir a El Bulli on van dur a terme una trobada amb Ferran Adrià. La finalitat era conèixer "in situ" el projecte d’El Bulli Foundation i fer una primera aproximació del procediment que s’iniciarà en breu per dur a terme aquest projecte i per a la seva correcta adequació d’acord amb les necessitats i característiques de l’espai natural on es troba immers.

L’alcalde de Roses, Carles Pàramo, fa una valoració molt positiva de la trobada i agraeix la implicació del govern de Catalunya en el projecte. Segons ha remarcat
"la Generalitat, en el seu més alt nivell, també es fa seu el projecte i a partir d’ara treballarem plegats en l’idoni desenvolupament d’El Bulli Fundation, una iniciativa que va molt més enllà dels límits de Roses, ja que la seva transcendència serà nacional".

A partir del setembre, amb la presentació del projecte constructiu, es posaran en marxa totes les administracions i estaments implicats que, vehiculats per l’Ajuntament, intervindran en l’aprovació del projecte.

Un cop finalitzada la visita a El Bulli es van traslladar a la seu de l’Ajuntament, on l’alcalde va poder tractar amb el conseller diferents temes d’interès del municipi. Entre ells, van parlar de la necessitat d’adequar la zona portuària de Roses per al manteniment de la seva àrea d’aparcament d’acord amb les necessitats d’estacionament al municipi, ja que el POUM aprovat el passat any contempla la seva desaparició.

Una altra petició de Pàramo va ser la revisió dels preus que s’estan aplicant en la comercialització de la zona industrial de Roses, ja que, segons considera l’alcalde "no seria just que l’augment del preu provocat pels anys en què la zona industrial es va mantenir aturada hagi de recaure ara sobre els ciutadans". D’altra banda, la conselleria també veuria amb bons ulls que l’Ajuntament i l’Incasol cerquin possibles sortides comercials que permetin oferir naus de lloguer amb opció de compra, per tal de reactivar l’establiment d’activitats a la zona industrial.

Pel que fa a l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) prevista a Roses, l’alcalde va traslladar al conseller l’opinió de què aquest projecte ha estat plantejat en un moment inadequat, ja que l’actual context de crisi i de sobreoferta en el sector de la construcció fa inviable un creixement immobiliari d’aquestes característiques en el municipi. El conseller va manifestar-se d’acord amb la proposta de tancar l’expedient que projectava aquest creixement urbanístic.

Respecte al desenvolupament del Pla de Barris, el conseller Recoder va avançar que es concediria una ampliació del seu termini d’execució de dos anys, per tal que els municipis –que han de sufragar el 50 % dels projectes-, disposin del temps necessari per poder fer front i executar les diferents obres i campanyes.


L’alcalde va informar també al conseller sobre la voluntat del consistori a sol·licitar al Ministeri de Medi Ambient la inclusió del condicionament dels camins de ronda del municipi en els propers pressupostos de l’Estat per a l’any 2012. La intenció de l’Ajuntament és la de donar continuïtat als camins de ronda fins a Punta Falconera, a través de tres trams que discorrerien entre les platges de Canyelles i Almadrava, el passeig de la platja de l’Almadrava, i un darrer entre aquesta platja i Punta Falconera.

Per últim, altres peticions que Carles Pàramo va traslladar al conseller van ser la intenció de destinar els terrenys de l’àmbit del carrer Raval dels Grecs (antiga UA4) a usos que permetin en el futur la dotació d’un equipament públic per al municipi, el procediment a seguir per definir els usos dels terrenys de l’antic càmping Bahía, la voluntat de què es destinin part dels fons de l’1% cultural al patrimoni de Roses, la deficiència en la senyalització dels itineraris per arribar a l’estació del TGV de Vilafant, o la necessitat de trobar un model de gestió per als canals de Santa Margarida que permeti el seu condicionament, manteniment, etc, on els propietaris es puguin implicar i participar.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document