El desbrossament de solars municipals completa la protecció contra incendis de les urbanitzacions de Roses

Aquests dies s’estan desenvolupant a Roses les tasques de desbrossament i neteja d’un total de 71 parcel·les de titularitat municipal situades en les diferents urbanitzacions del municipi. L’actuació completa els treballs realitzats el passat any amb la creació de franges tallafocs en la totalitat de zones amb risc de focs forestals de la població, i culmina el projecte per afrontar la temporada d’estiu amb ple compliment de les mesures preventives marcades per la legislació vigent en matèria contra incendis a les urbanitzacions.
Treballs contra incendis

Treballs contra incendis

10/05/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Amb la creació de franges protectores contra incendis forestals que finalitzà el passat any, la totalitat d’urbanitzacions i edificacions aïllades del municipi de Roses (que comprenen prop de 10.000 immobles), quedaven dins l’àrea de protecció marcada per la normativa vigent. Enguany, a més dels treballs de manteniment d’aquestes franges previstos anualment, el consistori ha encarregat també la neteja i desbrossament de les parcel·les municipals existents en aquests àmbits, per tal de garantir en les mateixes una òptima densitat arbòria.

Les tasques, que ja s’han iniciat, segueixen els mateixos criteris aplicats en la creació de les franges protectores, és a dir: neteja i desbrossament de sotabosc, branques baixes i malaltes o mortes; poda de copes arbòries per evitar el contacte entre elles o la seva suspensió per sobre d’habitatges; extracció d’arbres malalts o morts; etc.

Els actuals treballs actuen en un total de 71 parcel·les de titularitat municipal, i permet ampliar la protecció de la totalitat d’urbanitzacions de Roses (Les Garrigues, El Cortijo, Mas Matas, Mas Buscà-El Cardo, Mas Oliva, Canyelles-Almadrava-Puigrom, Muntanyeta-Sureda d’en Mairó-Grecs, Els Argonistes), així com altres zones de risc del cap de Creus, com ara Punta Falconera, etc.

El cost d’aquests treballs és de
31.000 €, finançats per la subvenció atorgada dins la categoria de Medi Ambient i prevenció de riscos de la convocatòria FEDER.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document