El Grup de Teatre de Roses celebra el seu 25è aniversari amb MEDEA

El Grup de Teatre de Roses celebra enguany el 25è aniversari de la seva creació amb la representació d’un dels textos clàssics més universals: MEDEA. L’estrena d’aquesta tragèdia d’Eurípides tindrà lloc el 24 de juny, dia de Sant Joan, a la Ciutadella de Roses. El grup oferirà cinc representacions més, els dies 25, 28 i 30 de juny, i l’1 i el 2 de juliol.
Cartell MEDEA

Cartell MEDEA

14/06/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Aquesta serà la primera ocasió en què el recinte arqueològic de la Ciutadella de Roses acull dins les seves muralles la representació d’una tragèdia grega. Per a l’ocasió, ha estat habilitat un escenari a tres nivells, a la zona de les antigues cavallerisses, amb un aforament per al públic de 400 localitats.

El Grup de Teatre de Roses ja va actuar l’any 2001 a la Ciutadella amb l’espectacular posada en escena d’Invitació al somni, basada en textos de García Lorca, obra amb la qual va aplegar 1.200 espectadors en dues funcions. Davant anteriors experiències, i atès el volum de l’actual muntatge, MEDEA es representarà en sis ocasions.
gw-9f24a293607d52f2f27b2234c0c9b8716f312b79

25 anys dedicats al teatre

El Grup de Teatre de Roses es va fundar fa vint-i-cinc anys, amb el desig de revitalitzar una eina d’identitat de tanta importància sociocultural com és el teatre. Des dels seus inicis, els seus membres s’han plantejat la feina amb una exigència i dedicació totals.

La primera obra que el grup va posar en escena, l’any 1981, va ser Els Pastorets d’Olot. Des d’aquell moment, dirigit per l’Ignasi Tomàs, ha seguit una trajectòria ascendent que ha portat la formació a ser considerada com un dels grups amateurs més importants del panorama teatral de les comarques gironines.

Algun dels muntatges de més èxit han estat L’Avar i El malalt imaginari (Molière), Sis personatges a la cerca d’autor (Luigi Pirandello), Dissabte, diumenge i dilluns (Eduardo de Filippo), La terra es belluga (Emili Teixidor), Quan la ràdio parlava de Franco (Josep M. Bernet i Jornet), La filla del mar (Àngel Guimerà), La senyora de Sade (Mishima) o l’esmentada Invitació al somni (Lorca).

Després d’una trajectòria de 25 anys caracteritzada pels continus reptes i superacions, el grup de teatre afronta, per primer cop en la seva història, una tragèdia grega. L’obra escollida ha estat Medea que, com destaca l’Ignasi Tomàs, director de la formació, "és el sentit del destí, la història d’una gran dona que neix per estimar, fins al punt de renunciar a tot, inclús a la vida dels seus propis fills". La bellesa i universalitat d’aquesta història és tal, que el director no s’ha plantejat cap adaptació, i s’ha cenyit a l’obra original d’Eurípides.

Un dels aspectes de més rellevància i més assajat ha estat el cor, que recupera la importància de les grans representacions gregues, i que estarà format per dotze veus femenines. La creació musical -on intervenen una gran varietat d’instruments de percussió grecs, turcs, russos, ...-ha anat a càrrec d’un equip de gran excepcionalitat, format per Dimitri Psonis, Sergey Saprychev i Feliu Gasull, col·laborador habitual del Grup de Teatre de Roses. La posada en escena compta també amb dues interpretacions de luxe, la d’Ivo Hristov (clarinet) i la d'Olvido Lanza (violí)

La representació de Medea, serà el primer dels actes que el grup de teatre realitzarà al llarg de l’any per celebrar el seu 25è aniversari. Entre la resta d’actuacions previstes, es troben també la publicació d’un llibre, un muntatge poètic o la representació dels Pastorets, com a commemoració de la primera obra que el grup va representar.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document