El jutjat dóna la raó a l’Ajuntament en el cas del tancament de la fleca Inglés

El Jutjat Contenciós-administratiu núm. 2 de Girona ha tramès a l’Ajuntament de Roses la sentència 193/11 de 28 de juny de 2011, per la qual es desestima el recurs contenciós administratiu interposat per una veïna del municipi contra el consistori. Els fets es remunten a l’any 2006, quan l’ajuntament va ordenar el cessament de l’activitat de fleca que es desenvolupava al número 8 del carrer Josep Cervera de la població, perquè aquesta no disposava de la corresponent llicència municipal.
29/07/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El mes de juny de 2006 un decret d’alcaldia de l’Ajuntament de Roses va requerir a la propietària de la fleca situada al número 8 del carrer Josep Cervera, perquè en el termini de 15 dies sol·licités la llicència municipal necessària per a l’exercici de l’activitat de forn de pa que venia realitzant, ordenant com a mesura cautelar el cessament immediat de la mateixa fins que es disposés del corresponent permís. Aquest requeriment es va produir després de reiterats advertiments i de les queixes dels veïns per les molèsties que provocava l’activitat.

Contra aquest decret, la propietària va interposar un recurs de reposició, sol·licitant una pròrroga per presentar la documentació requerida i l’aixecament de la mesura cautelar. El consistori va concedir la pròrroga, però va desestimar l’aixecament del cessament. Contra aquesta nova resolució de l’Ajuntament, la demandant va interposar un recurs contenciós-administratiu davant els Jutjats de Girona.

Ara, el Jutjat Contenciós-administratiu núm. 2 de Girona ha fet arribar a l’Ajuntament la sentència d’aquest recurs, en la qual es fonamenta que no consta que l’activitat hagués obtingut llicència municipal, tot i que l’Ajuntament va concedir dos terminis a la demandant perquè pogués presentar la documentació que l’acredités. Per aquesta raó, el jutjat assenyala que l’activitat es podia considerar clandestina, ja que es duia a terme sense el corresponent permís municipal.

En referència a l’ordre de cessament de l’activitat imposada per l’Ajuntament fins a l’obtenció de la llicència, el jutjat també ha considerat que aquesta s’ajusta a dret i per tant va ser correcta, en tractar-se de la via de la qual disposava el consistori per garantir les condicions exigibles per a la realització de l’activitat.

La sentència judicial conclou, doncs, que l’activitat de forn de pa s’exercí sense llicència municipal i desestima íntegrament el recurs interposat per la demandant. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document