El Ministeri de Medi Ambient comprarà Punta Falconera i subvencionarà la seva adequació

El Ministeri de Medi Ambient assignarà una important subvenció al finançament del projecte de condicionament i dinamització de l’espai natural de Punta Falconera, que estarà integrat per un centre d’interpretació, un equipament destinat a l’àmbit docent i una àrea de lleure i picnic. Aquesta aportació se sumarà a l’import que el ministeri invertirà en l’adquisició d’aquest espai, ja anunciada per la ministra Cristina Narbona durant la seva recent visita a l’Empordà.
Punta falconera

Punta falconera

15/02/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’alcalde de Roses i el sots-director general de Gestión del Dominio Público Marítimo-terrestre del Ministeri de Medi Ambient, van arribar a aquest acord durant l’entrevista mantinguda dimarts a Madrid, sol·licitada feia unes setmanes pel batlle rosinc, i durant la qual es va poder puntualitzar el contingut del conveni que properament subscriuran ambdues administracions

En base a aquest conveni, l’Ajuntament cedirà al Ministeri la propietat de la finca adquirida recentment a l’antiga bateria de costa a Punta Falconera, percebent a canvi la mateixa quantitat abonada per aquesta compra. En l’acord figurarà també el dret d’ús de tot l’espai a favor de l’Ajuntament, per tal que aquest pugui desenvolupar el projecte de dinamització social i ambiental en el qual està treballant.

La destinació d’una important subvenció a aquest projecte, acordada també durant la reunió de dimarts, possibilitarà que l’execució del mateix sigui molt més ràpida del que s’havia previst inicialment. Així doncs, aquesta injecció econòmica permet parlar de l’inici de la primera fase de condicionament d’una àrea de lleure durant aquest 2007, mentre que la dotació de continguts (centre d’interpretació i formatiu), es podria realitzar al llarg de l’any 2008.

En el moment actual s’està redactant, conjuntament amb la Direcció del Parc Natural del Cap de Creus, el Pla director on es delimitaran els usos i condicions necessaris per als nous equipaments, tot aprofitant part de les construccions existents.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document