El nombre de delictes i faltes a Roses ha disminuït aquest any en un 41 per cent en comparació al 2007

El nombre de delictes i faltes enregistrats a Roses entre l’1 de gener i el 15 de febrer d’aquest any han disminuït en un 41 per cent en relació a les mateixes dates del 2007, segons dades facilitades per la Policia Local. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francisco Martínez, ha valorat molt positivament aquest descens, que interpreta com una millora de la seguretat a la població.
El nou inspector en cap de la Policia Local, Eduard Campà

El nou inspector en cap de la Policia Local, Eduard Campà

27/02/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
D’un total de 142 casos de delictes i faltes enregistrats entre l’1 de gener i el 15 de febrer l’any 2007, s’ha passat aquest any a 83, la qual cosa representa un 41 per cent menys de fets. Així, l’any 2007 es van comptabilitzar 77 delictes, enfront dels 53 detectats aquest any, la qual cosa representa una disminució de més d’un 31 per cent respecte al mateix període de l’any passat. El descens més significatiu és el dels delictes relatius al trànsit, que han baixat un 88 per cent. Pel que fa als delictes contra el patrimoni, que engloba majoritàriament els furts i els robatoris, el descens supera el 21 per cent.
Mentrestant, les faltes de caràcter penal han disminuït prop d’un 54 per cent, passant de 65 casos el 2007 a 30 en aquest primer mes i mig de 2008. El global de delictes i faltes dóna aquest descens mitjà del 41 per cent.

Reestructuració de la plantilla de la Policia Local

D’ençà el nomenament –el passat 2 de gener- del nou inspector en cap de la Policia Local de Roses, Eduard Campà, s’ha dut a terme una reestructuració de les funcions de la plantilla en dues grans àrees de treball: una àrea operativa i una altra de suport. La primera engloba tot el que té a veure amb l’activitat diària del cos de seguretat, com ara les patrulles de carrer o els serveis de grua i de senyalització, entre d’altres. En un futur s’inclourà també en aquesta àrea una oficina tècnica, en la qual es podran tramitar denúncies per robatoris i atestats de trànsit, entre d’altres gestions. La intenció és incorporar, també en un futur, a les patrulles de carrer la figura del guàrdia de barri, un cop s’hagi dut a terme l’ampliació de plantilla prevista pels propers anys.

Per facilitar que l’àrea operativa disposi de totes les eines necessàries per a desenvolupar les seves tasques s’ha creat l’àrea de suport, que s’encarrega de dotar dels recursos humans, materials i de documentació a l’àrea operativa. El nou inspector en cap, Eduard Campà, és el responsable de la coordinació d’aquestes dues grans àrees.
 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document