El nou POUM estableix mesures per minimitzar l’impacte edificatiu de les urbanitzacions

El nou POUM de Roses, aprovat inicialment, estableix nous models d’urbanització i construcció per a les urbanitzacions del municipi, amb l’objectiu de minimitzar els aspectes negatius produïts en el moment de la seva creació i garantir un creixement ordenat i més integrat amb el paisatge.
Urbanització Roses

Urbanització Roses

16/11/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Una de les actuacions que promou el nou POUM rosinc és la creació de grans zones verdes a les urbanitzacions del municipi, amb la intenció que aquestes actuïn com a pulmó verd descongestionador i àrea d’esbarjo per als veïns. Per aconseguir-ho, el Pla preveu agrupar les cessions de terrenys que les promotores han de destinar a sòl públic amb cada nova promoció que realitzen, fet que permetrà aconseguir àrees públiques de majors dimensions que es destinaran a la creació d’aquests parcs, en comptes de disposar de petits espais aïllats.

Una altra mesura que el nou POUM preveu aplicar (respectant els drets adquirits ajustats a llei), és la limitació de la construcció en aquells solars amb un pendent superior al 60 %, amb l’objectiu d’evitar l’impacte visual negatiu que provoquen les construccions en les carenes de la muntanya a partir de certa alçada.

Altres aspectes previstos són el desenvolupament de plans cromàtics adaptats a les característiques pròpies de cada urbanització, la reurbanització de carrers, o la preservació d’immobles concrets.

L’objectiu d’aquestes actuacions és el de minimitzar al màxim els problemes produïts durant la construcció d’aquestes urbanitzacions, com poden ser l’elevada densitat edificatòria o l’impacte envers al medi natural o al paisatge, intentant emfatitzar els aspectes positius per dotar-les d’una personalitat pròpia.

A tall d’exemple, a la urbanització del Puig Rom es preveu la reurbanització de carrers, es renovarà l’enllumenat amb mesures no contaminants, es prohibeix la construcció en parcel·les amb un pendent superior al 60% i es redactarà un planejament cromàtic. A Canyelles destaca la preservació dels habitatges projectats per l’arquitecte Pelayo Martínez pel seu valor arquitectònic, així com l’intent de recuperació de les antigues barraques de pescadors. En el cas del Mas Oliva es projecta una gran zona verda entre els carrers Viena i Amsterdam i es concentren els espais lliures a llevant, per potenciar paisatgísticament la zona dels olivars.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document