El Pla de Barris de Roses estrena butlletí

L’Ajuntament de Roses acaba d’editar el primer butlletí informatiu del Pla de Barris, el qual es començarà a distribuir aquesta setmana entre tots els veïns i comerciants dels carrers del casc antic de la població inclosos en aquest important projecte. Amb una inversió total de 8,63 MEUR, el Pla de Barris renovarà l’àrea delimitada pels carrers Francesc Macià, Gravina, Riera Ginjolers i Sant Sebastià, mitjançant mesures urbanístiques, comercials, culturals, mediambientals i socials.
Portada butlletí Pla de Barris

Portada butlletí Pla de Barris

11/01/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Amb l’edició del Butlletí del Pla de Barris de Roses, el consistori informarà de manera periòdica tots els veïns i veïnes beneficiaris del Pla, sobre el desenvolupament i estat de les obres i actuacions que gradualment, i fins a finals de l’any 2012, aniran transformant el barri.

El primer número s’inicia amb una introducció que remet als orígens del barri (segona meitat del segle XVII) i a les seves posteriors transformacions, a la qual segueix una ressenya sobre el barri avui dia (superfície, població, comerç,...). En aquest primer número s’ha volgut també donar una primera visió global del conjunt d’actuacions que impulsarà el pla, que en edicions posteriors es descriuran detalladament, i que es divideixen en diversos àmbits com són: carrers, places i parcs; equipaments i recuperació del patrimoni històric; mesures mediambientals; noves tecnologies; revitalització social i comercial,...

Un plànol central permet també ubicar i presentar de manera gràfica els diferents projectes que integren el pla, alguns dels quals ja realitzats o en procés d’execució, així com l’estat de desenvolupament dels diferents projectes.

Per últim, s’informa de la recent creació de l’Oficina del Pla de Barris, situada al primer pis de l’edifici d’oficines municipals situat al número 8 de la plaça Catalunya, on els ciutadans es poden adreçar per a qualsevol informació, suggeriment o aclariment que puguin precisar.

D’altra banda, el consistori ha creat dins els seu portal www.roses.cat un espai dedicat al Pla de Barris, amb informació dels diferents projectes i que obre també la possibilitat a què els veïns i veïnes del municipi participin amb l’aportació de fotografies, vivències, relats històrics, referències bibliogràfiques, etc, i contribueixin així a la recuperació de la memòria el barri.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document