El Pla Especial del Port de Roses preveu l’ampliació de l’actual dic perquè hi puguin amarrar creuers

El conveni que redacten l’Ajuntament de Roses i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) amb les modificacions que s’afegiran al Pla Especial del Port, preveu l’ampliació de l’actual dic d’abric per tal que hi puguin amarrar creuers. Aquest tipus d’embarcacions, que normalment fan més de 100 metres d’eslora, necessiten una fondària d’entre 10 i 11 metres per poder fondejar, quan el màxim de fondària que ofereix actualment el port esportiu és de 6 metres, un calat adequat per a embarcacions de, com a màxim, 60 metres d’eslora.
Port Roses

Port Roses

19/03/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
Amb la prolongació de l’actual dic de tancament del port s’aconseguiria, no només l’accés de vaixells de gran tonatge, sinó que també quedaria molt més resguardat l’actual port pesquer i la part interior del port esportiu. A més, amb aquesta nova infraestructura es dinamitzaria la vessant comercial del port de Roses, ja que es podria oferir com a punt d’escala dels creuers turístics que travessen la Mediterrània.
L’Ajuntament de Roses ha demanat una subvenció a la Generalitat per poder dur a terme aquesta obra, prevista en els projectes de desenvolupament futur del port, juntament amb altres modificacions que s’afegiran al Pla Especial i que inclouen variacions respecte a l’alçada i el volum dels edificis per tal d’evitar la construcció de naus de grans dimensions a la zona.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document