El port de Roses obté la Bandera Blava i crea un guardó de qualitat per als usuaris més respectuosos amb el medi ambient

El port de Roses ha estat guardonat amb la Bandera Blava Europea de Ports Esportius per aquest any 2008 per part de la Direcció General de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat. L’entitat ha creat un distintiu amb l’eslògan “Sóc sostenible” que repartirà entre els usuaris del port que demostrin la seva responsabilitat mediambiental a través del compliment d’unes normes de qualitat ambiental.
El veler Bribón, que capitaneja el rei Joan Carles, al port

El veler Bribón, que capitaneja el rei Joan Carles, al port

30/05/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
Es tracta del tercer any consecutiu que Port de Roses assoleix la bandera Blava que atorga la Fundació per a l’Educació Ambiental (FEE) a través de les qualificacions d’un jurat internacional que valora diversos aspectes de qualitat, com ara la seguretat, l’accessibilitat, la sostenibilitat, la informació o l’educació.
Aquest any, a més, Port de Roses ha creat el distintiu “Sóc sostenible”, un reconeixement que atorgarà als usuaris del port que demostrin una actitud respectuosa amb el medi ambient. L’objectiu d’aquesta iniciativa és difondre entre els usuaris del port “un esperit de sostenibilitat i una actitud de coneixement de l’acció humana sobre el medi ambient i en especial en el medi marí i les seves conseqüències”, segons expliquen els responsables de Port de Roses, que aplicaran una bonificació del 3% en les quotes anuals de manteniment als usuaris que compleixin els objectius fixats per obtenir el guardó. Entre aquests destaquen l’estalvi de recursos, l’utilització de punts de recollida de residus i d’aigües negres o la instal.lació d’elements com ara plaques solars o aerogeneradors per produir electricitat.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document