El reforç de la policia de proximitat i la integració a les xarxes RESCAT i SIPCAT, principals novetats en seguretat ciutadana

Divendres 18 de maig es va reunir a Roses la Junta Local de Seguretat integrada per representants de Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Nacional, l’alcalde de Roses i el regidor de Seguretat Ciutadana. El motiu de la reunió, que es realitza periòdicament a la població, va ser presentar les memòries de les tasques i resultats obtinguts en els primers mesos de l’any pels diferents cossos de seguretat en la seva actuació a Roses, així com definir els principals punts d’atenció i la coordinació policial de cares a la propera temporada d’estiu.
Sessió Junta Seguretat Local

Sessió Junta Seguretat Local

29/05/2012 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

 

De la reunió mantinguda se’n desprenen poques novetats destacables pel que fa al nombre i tipologia d’incidències ocorregudes a Roses durant els primers mesos de l’any respecte a exercicis anteriors. En el cas de la Policia Local, la major part de la tasca desenvolupada va realitzar-se en l’àmbit del control i prevenció de la seguretat en el trànsit, on es van comptabilitzar un total de 185 vehicles revisats en controls d’alcoholèmia, 230 en controls d’ús del casc i cinturó i 331 en controls de contaminació acústica i documentació. En aquest apartat, des de començaments d’any s’han produït a Roses 62 accidents viaris, cap d’ells amb víctimes mortals (53 sense ferits, 7 amb ferits lleus i 2 amb ferits greus).

Una altra dada a destacar són els 418 serveis de Policia de Proximitat realitzats, centrats entorn a mediació i intervenció en conflictes privats, molèsties veïnals i de locals, control de l’absentisme escolar, etc. Per la seva banda, l’oficina d’objectes perduts de la població ha aconseguit la devolució als seus propietaris de 119 dels 128 objectes lliurats durant aquests mesos a les seves dependències.

Pel que fa als balanços presentats per la resta de cossos policials en el decurs de la reunió, també es va constatar una activitat similar a la d’anys anteriors, on la principal incidència continua centrant-se en els furts al descuit, detectats sobretot en el mercat setmanal.

Un cop presentades les dades, els membres de la Junta de Seguretat van tractar sobre la implantació d’efectius i la col·laboració entre cossos prevista per a la propera campanya d’estiu, els quals centraran la seva atenció al reforçament de la policia de barri o policia de proximitat, de la presència a les urbanitzacions del municipi, dels controls policials sobre l’activitat de la venda ambulant il·legal i de la intensificació de la vigilància en aquells punts de major incidència durant l’estiu, tals com el passeig marítim o el mercat setmanal.

Connectats amb la resta de cossos policials i serveis d’emergències per a una millor
coordinació i servei

Un altre fet destacable és la incorporació de la Policia Local de Roses a la xarxa RESCAT de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya que permet la interconnexió amb els altres cossos d’emergència i seguretat de Catalunya i millora l’eficàcia de les connexions (cobertura, qualitat de recepció,...), així com al programari SIPCAT (sistema de gestió integral a les policies locals de Catalunya), programari que facilita la gestió de les tasques policials i l’intercanvi d’informació i coordinació amb altres cossos i entitats administratives.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document