El servei de socorrisme de platges renova aquest estiu l'ambulància i l'embarcació de salvament

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar el conveni anual amb Creu Roja per a la prestació dels serveis de vigilància, salvament i socorrisme de les platges del municipi. Com a novetats del servei per a aquest estiu, que tindrà lloc entre el 22 de juny i el 12 de setembre, es troba la renovació tant de l’ambulància com de l’embarcació de salvament adscrites al servei
torre vigilància Rastrell

torre vigilància Rastrell

15/05/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Un dels serveis més importants que es desenvolupen a les platges urbanes de Roses, guardonades amb els certificats de la unió Europea d’ecogestió i ecoauditories (EMAS) i la normativa internacional ISO 14001, és el de vigilància, salvament i socorrisme, que cada any ve realitzant Creu Roja de Roses.

El dispositiu previst per a aquest estiu comptarà amb una plantilla de 22 treballadors, entre socorristes i coordinadors, els quals estaran distribuïts en 8 torres de socors situades a les platges de Salatar, El Rastrell, La Nova, La Punta, Canyelles Petites, Canyelles Grosses i Santa Margarida, la qual comptarà amb dues torres. Tot aquest personal ha realitzat els cursos específics corresponents a l’activitat a la qual està adscrit, i segueix rebent una formació continuada durant la temporada de bany.

Pel que fa als mitjans materials destinats al servei, es compta amb sistemes de comunicació i vigilància, material sanitari (desfibril·lador, farmacioles, collarets cervicals, etc) i tot el material de socors (armilles, lliteres, etc) necessari. Enguany, es renovaran l’ambulància i l’embarcació de salvament emprades, gràcies a l’adquisició de dos vehicles nous que es destinaran al servei exclusiu de platges.

D’altra banda, una part important dels serveis complementaris que s’ofereixen a les platges amb el distintiu de qualitat ambiental, es fan a través de Creu Roja a Roses, com és el cas de la distribució de les polseres identificatives, l’accessibilitat a l’aigua a través de les cadires amfíbies, el servei d’infoplatges, o el servei d’informació sobre les condicions de bany feta amb banderes.

El servei tindrà un cost total de 198.000 euros.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document