El sistema de desinfecció d’aigua de la piscina municipal de Roses, model a seguir per altres equipaments

La Piscina Municipal de Roses ha estat convidada recentment a participar en les jornades de formació sobre el manteniment de piscines d’ús col·lectiu, organitzades pel Consorci Hospitalari de Catalunya i DIPSALUT. En el decurs d’aquests actes els responsables de la instal·lació han mostrat l’experiència i bons resultats obtinguts amb la implantació d’un sistema avançat de tractament i desinfecció de l’aigua a la piscina de Roses.
Vas principal Piscina Municipal

Vas principal Piscina Municipal

23/07/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Durant aquestes jornades formatives, celebrades a Sant Feliu de Guíxols i a Torroella de Montgrí, els tècnics de la Piscina Municipal han explicat l’experiència en la implantació a Roses, ara fa un any, d’un sistema avançat de tractament i desinfecció de l’aigua a través de la radiació ultraviolada. A més d’explicar les característiques i funcionament d’aquest sistema, s’han facilitat les dades recollides en els darrers mesos a través dels dos aparells instal·lats, un per a cada vas de piscina.

 

Els resultats obtinguts són espectaculars, amb un estalvi del 60% en el consum d’aigua i del 15-20% en el de gas. A més de les millores mediambiental i econòmica que aquest estalvi significa, el nou model ha incidit també en l’aspecte sanitari, ja que els nivells de desinfecció i de qualitat de l’aigua resultants són molt elevats, amb unes concentracions de cloramines molt reduïdes. S’ha de tenir en compte que les cloramines provoquen en concentracions elevades irritacions oculars i cutànies, a més de generar el molest i característic olor a clor, per la qual cosa la seva disminució representa una millora important en el confort dels usuaris i dels treballadors.

 

A part de la participació en les jornades formatives, ja són diverses les instal·lacions que han visitat l’equipament municipal rosinc interessant-se per aquesta aposta pel medi ambient, per les noves tecnologies, per la qualitat de l’aigua i de l’aire i per la seguretat de les persones.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document