El Teatre Municipal de Roses rep l’obra Van Gogh de Teatre Blau

El proper divendres 31 de març, el Teatre Municipal de Roses acollirà la representació de l’obra Van Gogh, una producció de Teatre Blau interpretada per l’actor gironí Martí Peraferrer.
vangogh

vangogh

peraferrer

peraferrer

22/03/2006 00:00 - Roses   Departament de Comunicació i Premsa  

Partint de la premissa que tot en el personatge de Van Gogh té un rerafons empíric, Ever Blanchet, director del muntatge, situa l’acció entre la crisi de Borinage, quan Van Gogh té 27 anys, i unes hores abans del seu suïcidi, als 37 anys. A Borinage es produeix la seva primera crisi psíquica i de fe, cosa que el porta a buscar un ofici on poder abocar tota la seva vitalitat i la seva passió.

Van Gogh troba en la pintura una manera potent de crear i de comunicar la seva visió de la natura, la vida humana i la societat, tot obrint alhora nous camins a l’expressió plàstica i a la tècnica pictòrica. En només 10 anys, crearà una obra composta de 800 olis i 850 dibuixos aproximadament. Dos anys després de la seva mort, la vídua del seu germà Theo Van Gogh realitza la primera exposició amb 75 obres del pintor. A partir d’aquell moment, la crítica, el públic i els col·leccionistes revaloritzaran la seva obra fins a convertir-la en una de les més celebrades de les arts plàstiques. Van Gogh és un mite.

Teatre blau

La companyia Teatre Blau va néixer ara fa tres anys a la recerca d’un espai particular, en un panorama saturat de textos d'autors estrangers i de companyies d'un màxim de quatre actors. La seva aposta són els clàssics catalans, vistos sempre des d'una òptica actual i sota els corrents interpretatius dels nostres dies.

Fitxa tècnica:

Text, Espai Escènic i Direcció: Ever Blanchet
Traducció: Josep Maria Vidal
Actor: Martí Peraferrer
Vestuari: Judit Rafel
Il·luminació: Pep Gàmiz
Música de: Heitor Villa-Lobos
Arranjaments de: Joao Carlos Assis Brasil

La representació tindrà lloc a les 22 h. El preu de l'entrada és de 12 €

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document