El TMR acull el primer acte en commemoració del 250è aniversari del naixement de Mozart

El proper diumenge 29 d’octubre, el Teatre Municipal de Roses celebrarà el primer dels actes programats al municipi en commemoració del 250 aniversari del naixement de W. Amadeus Mozart. Per a l’ocasió, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i la Polifònica de Puig-reig interpretaran el Rèquiem, una de les obres més universals del gran geni.
Cartell Mozart

Cartell Mozart

23/10/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Wolfgang Amadeus Mozart (Salzburg 1756 - Viena 1791) s’ha considerat el compositor més destacat de la història de la música occidental, amb una gran influència i una extensa producció que inclou quasi tots els gèneres (des del lied i les danses alemanyes, fins als concerts per a instrument, les simfonies i les òperes).

El juliol de 1791, Mozart va rebre de forma anònima l’encàrrec del comte Walsegg-Stuppach per a la composició d’un rèquiem. El Rèquiem en re menor K 626, inacabat per la mort del músic –el 5 de desembre de 1791– va ser la seva darrera composició.

El concert, a càrrec de L’Orquestra de Cambra de l’Empordà i la Polifònica de Puig-reig, que actuaran sota les ordres de Carles Coll i Ramon Noguera respectivament, tindrà lloc a les 19 h al Teatre Municipal de Roses. Les entrades ja es poden adquirir al Departament de Cultura de l’Ajuntament de Roses al preu de 15 h.

El següent acte programat per l’Ajuntament de Roses en commemoració de l’any Mozart és la conferència que sota el títol Què no sabem de Mozart? oferirà el 15 de novembre al Teatre Municipal el musicòleg, assagista i especialista en Mozart, Oriol Pérez. La xerrada (20 h), anirà acompanyada per una projecció audiovisual i l’entrada és lliure.

Per últim, el dissabte 18 de novembre (22 h, 10 euros), el Teatre Municipal de Roses acollirà per primer cop la representació d’una òpera amb la posada en escena de Il Re Pastore, coproduïda per AMARESC i Xarxa de Músiques a Catalunya. L' Ópera-serenata Il re pastore és una obra en dos actes amb música de W. A. Mozart sobre llibret de Pietro Metastasio. La història exemplifica la ideologia de la monarquia absoluta de l’època, no sense una certa càrrega irònica vers aquest sistema.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document