El VIIè Festival Síndrome de Moebius aplegarà més de 300 participants a Roses

Aquest cap de setmana Roses acollirà per setè any consecutiu el Festival Síndrome de Moebius, malaltia que pertany al grup de les malalties anomenades rares per la seva baixa incidència en el total de la població. En l’edició d’enguany participaran nombroses escoles, clubs i entitats de la població, que aplegaran més de 300 participants oferint gran varietat d’espectacles al Teatre Municipal.
Festival Moebius

Festival Moebius

04/12/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Com cada any, el Festival consistirà en una trobada entre famílies d’arreu de l’estat espanyol amb algun afectat per la síndrome de Moebius i el poble de Roses, en un acte benèfic que s’organitza en format d'espectacle amb apunts científics i divulgatius. L’objectiu és la divulgació d'aquesta malaltia, que en molts casos no és ben diagnosticada, la qual cosa repercuteix en uns resultats nefastos per a les famílies. Els afectats, són persones amb coeficients d'intel·ligència normals que amb l'atenció necessària s'acaben desenvolupant com qualsevol persona, però que, de no ser així, poden acabar rebutjats per la societat uniforme d'avui en dia.

El Festival d’enguany comptarà amb la participació del doctor Antonio Pérez Aytés de l'Hospital la Fe de València, que duu a terme una investigació per esbrinar les causes d'aquesta síndrome i articular-ne el ràpid diagnòstic i tractament, així com les metgesses acupuntores Ester Segura i Obdulia Parra García, que explicaran el tractament que rep una afectada Barcelonina de 38 anys, concretament per a recuperar part de la mobilitat facial amb molts bons resultats. També es comptarà amb l’assistència dels patrons de la Fundació per la Síndrome de Moebius i de la vicepresidenta de la Fundació de Xile.

Com cada any, hi participaran diverses escoles i clubs de Roses que en aquesta ocasió aplegaran més de 300 participants. D’altra banda, una quarantena d’establiments comercials del municipi han aportat els seus regals, que seran sortejats en el decurs dels actes.

L'hora d'inici dels espectacles d’ambdós dies serà a les 18h. La venda d'entrades s'iniciarà mitja hora abans al Teatre Municipal. El preu de l’entrada és de 6 euros

Organitza: Associació Catalana per la Síndrome de Moebius. Col·labora: Ajuntament de Roses 

Participants: Escola de Patinatge, Gabriela Martín, Taller de dansa tradicional de Roses a càrrec de Cristina Barceló, Escola de dansa Sílvia Busquets, Estudi de dansa Hip-Hop Gimros a càrrec de Dana i Manel Cabeza, Escola de dansa Danny's, Curs de dansa del ventre de l'Associació de Dones Rhodes a càrrec de Mónica Cáceres, Gimnàstica Rítmica a càrrec de Gemma Torrent, Amics de Ball de Roses, Associació Alter-Ego de Roses a càrrec de la Eva Bueno, escola de dansa Mónica Lucena, escola de dansa Gemma Ruiz amb guitarristes en directe i Carme Brunet, Optimist, Associació de Dones Rhodes.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document