Es constitueix el Comitè de Seguiment del Pla de Barris de Roses

Dijous 8 d'octubre ha tingut lloc a Roses la reunió constitutiva del Comitè d’avaluació i seguiment del Projecte d’Intervenció Integral del Casc Antic de Roses, projecte que significa una inversió en el nucli del municipi de 8,63 MEUR durant el període 2009-2012. L’acte ha estat presidit pel secretari de Planificació Territorial del DPTOP de la Generalitat, Oriol Nel·lo, i per l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana.
REunió comitè

REunió comitè

08/10/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El comitè constituït aquest matí compta amb integrants de l’Ajuntament de Roses, representants de diferents departaments de la Generalitat implicats en el projecte, així com amb representants de les entitats veïnals, associacions ciutadanes i dels agents econòmics i socials de la població.

L’alcaldessa ha volgut ressaltar la idoneïtat d’aquesta àmplia representativitat entre administracions i societat civil, així com el fet de comptar a partir d’ara amb una plataforma que permetrà una relació directa amb els diferents departaments de la Generalitat implicats, amb els avantatges que aquest fet tindrà per al municipi. “El fet de poder comptar amb interlocutors dels diferents departaments –ha dit-, ens ha permès, per exemple, sol·licitar al Departament de Treball un nou agent d’ocupació i desenvolupament local i un pla d’ocupació específics per al Pla de Barris, o la concessió d’un paquet d’ajuts per a la rehabilitació d’edificis als serveis d’Habitatge de la Generalitat”.

Durant la reunió s’han repassat el conjunt d’actuacions incloses en el projecte, un total de 28, les quals suposaran una inversió de més de 8,6 milions d’euros finançats a parts iguals entre Ajuntament i Generalitat, així com la seva situació actual i perspectives. Entre els projectes executats en aquesta anualitat 2009 es troben l’adquisició d’una finca al carrer Trinitat, la recent adjudicació de les obres de millora de l’espai Peralada-Nou o les negociacions per a la signatura del conveni de creació d’un equipament cultural a la Riera Ginjolers.

L’àrea inclosa en el "Projecte d’Intervenció Integral del Casc Antic de Roses” està delimitada pels carrers Francesc Macià, Gravina, Riera Ginjolers i Sant Sebastià. L’objectiu d’aquest projecte és revitalitzar el casc amb mesures que van des de la pavimentació de carrers fins a la construcció d’un centre cultural i altres espais que afavoreixin la interrelació i la cohesió social. El Pla preveu una millora global dels espais públics amb la dotació de zones verdes, l’eliminació de barreres arquitectòniques, la reurbanització dels carrers més deteriorats, la creació d’espais per a vianants i la reordenació i creació d’aparcaments. A més, es promourà també la incorporació de les noves tecnologies i de les energies renovables.


L’Ajuntament completarà la rehabilitació de tot el casc antic, allà on no arriba el Pla de Barris

L’alcaldessa de Roses ha anunciat en el decurs de la reunió celebrada aquest matí que l’Ajuntament es farà càrrec dels projectes de reurbanització i millora d’aquells espais del casc antic no inclosos en el projecte d’intervenció del Pla de Barris.

En concret, els espais que es renovaran seran els carrers Joan Badosa, Sant Pere Baix, Sant Pere Alt i la plaça Sant Pere. Segons ha dit l’alcaldessa, “no podíem deixar passar la magnífica oportunitat que ha suposat l’atorgament del Pla de Barris, per dotar el nostre nucli antic de la qualitat urbanística que mereix. Per això hem decidit donar continuïtat al projecte i tancar el cercle completant la rehabilitació d’aquests carrers i de la plaça Sant Pere, de forma que tot el casc gaudeixi de les millors condicions i imatge”.

D’altra banda, Roses participarà properament en la Xarxa de Pla de Barris, creada per la Generalitat de Catalunya com a espai d’intercanvi d’experiències i de models per part de tots aquells municipis on s’han dut a terme o s’estan desenvolupant projectes de millora integrals de Pla de Barris.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document