Es crea el Fòrum Social de Roses

La sala d’actes de l’Ajuntament de Roses va acollir el passat dijous (30 de març) la primera de les sessions del nou Fòrum Social de Roses, que aplega les entitats, associacions i professionals relacionats amb els serveis socials i assistencials de Roses.
03/04/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El Fòrum té com a objectiu l’anàlisi de les disponibilitats i necessitats actuals del municipi, amb la intenció d’implantar properament un Pla Director que regirà l’atenció a les persones grans i amb dependència de Roses.

El Fòrum Social de Roses està integrat per les associacions ALTEM, MIFAS, FADIR, Creu Roja, Associació Síndrome de Moebius, Fundació Roses Contra el Càncer, Cooperativa Pi i Sunyer, Càritas, Ass. d’avis de Roses, Ass. d’avis Casal del Pescador, treballadors de la sanitat i treballadors socials de l’Ajuntament.

La creació del Fòrum Social ha estat promoguda pel propi Ajuntament de Roses, en base a les directrius marcades per la consultora Alter-Civites, a qui el consistori ha encarregat l’elaboració d’un estudi sobre la qualitat de vida i l’atenció integral a les persones amb dependència del municipi.

L’encàrrec d’aquest estudi neix de l’interès per conèixer la realitat social de la vila a dia d’avui, atenent el fort creixement poblacional experimentat en els darrers temps, així com les noves necessitats de les famílies d’acord amb l’evolució de la societat actual. Els resultats han de permetre l’Ajuntament establir les línies d’actuació més immediates, tant pel que fa a dimensionat de personal municipal com en infraestructures.

Dins d’aquest estudi, la funció específica del Fòrum Social és el de posar en comú les experiències i necessitats de cada entitat participant, per optimitzar al màxim els recursos i establir les línies d’actuació més efectives. De moment, s’han convocat dues sessions més per als propers mesos de maig i juny. En les reunions, membres de la consultora Alter-Civites actuen com a mediadors i conductors del debat.

En funció a les dades recollides, el consistori preveu elaborar el que serà el llibre blanc de l’atenció integral a Roses, el Pla d’Atenció Social. En ell es recolliran el nombre d’usuaris d’assistència social que té la població, les característiques i tipologia dels serveis prestats, les entitats que la porten a terme i les necessitats de la vila, així com la determinació de competències i les actuacions a desenvolupar en matèria social.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document