Es presenta el catàleg de l’exposició "La Costa Brava abans de la Costa Brava"

El passat divendres 19 de setembre, va tenir lloc a l’Espai Cultural La Ciutadella la presentació del catàleg de l’exposició La Costa Brava abans de la Costa Brava-Fotografies de la Casa de la Postal 1915-1935. Amb un format i disseny de gran qualitat, la publicació recull al llarg de 315 pàgines el conjunt de fotografies que integren aquesta mostra, així com diferents textos introductoris i d’anàlisi.
22/09/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El material gràfic del llibre presentat el passat divendres es composa d’un centenar de fotografies -en bona part inèdites i seleccionades d’un conjunt de 1.400- de l’Arxiu de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Es tracta de les imatges que La Casa de la Postal realitzà entre els anys 1915 i 1936 sota la direcció de Lucien Roisin, per a l’edició de postals promocionals del nou espai d’estiueig i incipient turisme que en aquells moments era la costa empordanesa i de La Selva. La selecció temàtica se centra preferentment en els aspectes socials de les poblacions de la costa, i en els inicis de la convivència entre les activitats tradicionals i els seus nous usos turístics.

El llibre compta també amb les reflexions i anàlisis del periodista Josep Playà, del fotògraf i conservador Pep Parer, i de l’historiador i coordinador de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Roses, Jaume Santaló. Tots els textos, així com els peus explicatius de les diferents fotografies, figuren escrits en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès).

gw-da7f13e22fa87df4b591f23b2d5327847eccc862


L’edició d’aquest catàleg respon a la voluntat de l’Ajuntament de Roses per recuperar un material de gran qualitat documental i fotogràfic, però també per fixar la mirada cap el període més desconegut de la història de la Costa Brava: els anys compresos entre 1908 -moment en què Ferran Agulló acunyà el nom Costa Brava- i la Guerra Civil –que obrí un parèntesi fins la dècada de 1950-.

Amb aquesta publicació es complementa l’exposició La Costa Brava abans de la Costa Brava que s’inaugurà a la Sala d’Exposicions de l’Espai Cultural La Ciutadella el passat 4 de juliol. Fins al moment, l’exposició ha assolit un gran èxit de visites i ja ha arribat als 9.036 visitants (comptabilitzats fins al passat 15 de setembre). La mostra romandrà oberta al públic fins al proper 12 d’octubre per, a continuació, iniciar una itinerància per les comarques gironines que la portaran, primerament, al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols i, després, a la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura de Girona. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document