Es reprenen les excavacions arqueològiques al jaciment de la Ciutadella

Aquesta setmana s’han iniciat al recinte monumental de la Ciutadella de Roses les excavacions de la primera campanya arqueològica prevista per a aquest any 2008. L’actuació, que tindrà una durada de quatre setmanes, reprèn la recerca arqueològica de les diferents ocupacions històriques del jaciment, amb l’objectiu de la seva posada en valor i el seu apropament al públic en general.
Inici excavacions

Inici excavacions

02/07/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La campanya iniciada aquesta setmana s’engloba dins del Projecte d’Intervenció Arqueològica a la Ciutadella de Roses (bienni 2008-2009), aprovat per la Dir. Gral. de Patrimoni Cultural de la Generalitat, la qual s’estructura a partir de dues campanyes anuals complementàries. La d’aquest mes de juliol està programada amb un total de 12 estudiants supervisats per tècnics arqueòlegs, mentre que la segona campanya es realitzarà entre els mesos d’octubre i novembre amb auxiliars d’empreses d’arqueologia.

 

Pel que fa a les àrees d’intervenció, durant aquest mes de juliol es treballarà en l’anomenada illa I d’un dels sectors de la vila medieval, on durant les excavacions dutes a terme els anys 1996-1997 van aparèixer restes de les diverses fases de l’ocupació tardoromana del lloc. D’altra banda, s’intervindrà també en la muralla hel·lenística, estructura defensiva de notable importància dins del conjunt monumental.

 

El pressupost total de les dues campanyes a desenvolupar durant el 2008 ascendeix a un import de 79.000 euros, finançat per l’Ajuntament de Roses, la Diputació de Girona i la Dir. Gral. de Patrimoni Cultural de la Generalitat.

Aquestes excavacions s’inclouen dins del Programa d’Actuacions Arqueològiques 2008-2016 impulsat per l’Ajuntament de Roses. El programa preveu un pla de treball a vuit anys vista que culminarà el 2016, any en què es commemorarà el centenari de l’inici de les excavacions (el professor Pere Bosch Gimpera va realitzar les primeres tasques arqueològiques dins l’àmbit de la fortalesa de Roses el dia 3 d’agost de 1916).

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document