Esponjament i millora de la vialitat al nucli de Roses

L’Ajuntament ha adjudicat les obres corresponents a la urbanització de l’espai ubicat a la cruïlla dels carrers Nou i Peralada, projecte dirigit a l’esponjament del nucli de la població. La propera execució d’aquests treballs suposaran el canvi d’alineació del carrer i la creació d’una petita zona de descans arbrada, pensats per millorar la vialitat i oferir, al mateix temps, una visió més oberta i agradable d’aquest espai.
Cruïlla Peralada- Nou (estat actual)

Cruïlla Peralada- Nou (estat actual)

06/10/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’estiu del 2007 es va enderrocar l’edifici situat al número 12 del carrer Peralada, amb el qual es va alliberar un solar que es va integrar a l’espai públic, i que ara possibilitarà la millora urbanística d’aquesta àrea. El principal objectiu del projecte aprovat és l’eliminació de la corba de 90 graus que han de realitzar actualment els vehicles que circulen per l’eix format pels carrers Nou-Peralada- Travessera de la Riera. Per aconseguir-ho, s’han redefinit les alineacions del carrer per suavitzar aquesta corba i permetre així una circulació més fluida i senzilla.

gw-aaa5f62e76de0d36bc8dedeb803942ef908250e8 Projecte nova ordenació

Les obres, adjudicades a l’empresa rosinca Construccions Sebastià Ripoll, suposaran la demolició dels paviments actuals i la reconstrucció d’aquest tram de carrer a un sol nivell. Per separar la zona de calçada de l’espai destinat a vianants, es col·locaran pilones de separació. També s’aprofitarà la realització d’aquests treballs per renovar la xarxa de pluvials.

Per condicionar l’espai resultant i fer-lo més agradable a veïns i vianants, es plantarà nou arbrat que enllaçarà amb l’enjardinament existent al carrer Nou i es col·locaran bancs per crear una petita àrea de descans. El projecte es completarà amb l’enllumenat i senyalització de tota la zona.

L’àmbit inclòs en aquest projecte té una superfície total de 525 m2 i comptarà amb un pressupost de 89.000 euros.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document