Esport i cultura, components de la II Regata Transpirinenca

El proper 10 d’abril, el Port Esportiu de Roses rebrà l’arribada dels participants en la II Regata Transpirinenca, que tindrà lloc per aigües del Mediterrani entre el 9 i el 17 d’abril.
Regata

Regata

05/04/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Es preveu la participació d’una trentena d’embarcacions, les quals romandran en el port rosinc durant dos dies. Port de Roses, l’Ajuntament i la Fundació Roses Història i Natura han programat diverses activitats per donar a conèixer el municipi als participants.

Aquesta regata de creuers constarà en la present edició de quatre etapes. La seva sortida tindrà lloc a aigües de Port d’Aro-S’Agaró i recalarà als ports de Roses, Banyuls-sur-Mer (França) i El Port de la Selva, des d’on tornarà al punt d’origen. El gran repte de la travessia és el pas del Cap de Creus i els seus vents. La competició està oberta a les categories de regata, creuers, creuers familiars, solitari, A dos i clàssics.

La Ruta Transpirinenca ha estat concebuda com un esdeveniment esportiu-cultural, de forma que a cadascun dels ports d’escala, tenen lloc diferents activitats i visites organitzades pels corresponents ajuntaments, així com per les fundacions "Josep Pla", "Roses, Història i Natura", "Arístides Maillol" i "Josep Ma de Sagarra", vinculades als respectius municipis.

En el cas de Roses, on les embarcacions participants romandran del 9 al 12 d’abril, les activitats previstes són un recorregut per Punta Falconera i per la ruta dels dòlmens amb el tren turístic, una visita al recinte monumental de la Ciutadella i al seu museu i una visita al conjunt monumental de Peralada.

Enguany, com a novetat, l’organització ha incorporat la possibilitat de participar fora de competició amb embarcacions a motor, seguint el mateix itinerari i gaudint de les activitats i visites a cada població.

ORGANITZEN: CLUB NÀUTIC PORT D’ARO - PORT DE ROSES - GRUP D’ESPORTS NÀUTICS - PORT DE BANYULS-SUR-MER - CLUB NÀUTIC DEL PORT DE LA SELVA

AMB EL SUPORT: Ajuntament de Castell- Platja d’Aro Fundació Josep Pla    
                        
Ajuntament de Roses- Fundació Roses Història i Natura
                        
Ajuntament de Banyuls-sur-mer Fundació Arístides Maillol
                        
Ajuntament d’El Port de la Selva Fundació Josep Mª de Sagarra

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document