Excavacions arqueològiques a la Ciutadella posen al descobert la trama urbana de la vila medieval

L’Espai Cultural la Ciutadella de Roses ha iniciat la segona campanya d’excavacions inclosa en el programa previst per al bienni 2008-2009. Els treballs tindran una durada de sis setmanes i centren la seva atenció en la trama urbana de la vila medieval, on ja s’ha descobert part d’un dels carrers. L’objectiu és arribar als nivells més antics de l’època romana.
04/11/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La campanya arqueològica que s’acaba d’iniciar està dirigida per l’arqueòloga conservadora del jaciment, Anna Maria Puig, i compta amb la participació de l’empresa CODEX de Tarragona. La intervenció continua la recerca iniciada el passat mes de juliol durant la campanya d’estudiants d’arqueologia, i se centra en la recuperació de la trama urbana de la població.

Els nivells que s’estan excavant en aquests moments corresponen a la destrucció ocasionada pel setge de 1645. Ja s’ha descobert part d’un dels carrers, conegut amb el nom de Ganyut, i en breu s’intervindrà en el carrer de l’Hospital. L’excavació continuarà, però, fins arribar als nivells medievals més antics, així com a les preexistències d’època romana.

Paral·lelament a aquestes tasques, es portarà a terme una neteja general de la zona medieval excavada entre els anys 1993 i 1996, com a pas previ per a condicionar l’espai i millorar-ne la seva visita. Aquest és el propòsit d’un projecte que s’està redactant actualment amb el propòsit d’assegurar la conservació i la difusió d’aquesta part del jaciment.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document