Festa Major

15/08/2009 00:00 -    

Enguany, del vuit al setze del present mes d’agost ens disposem a celebrar la nostra Festa Major.

La Festa Major és, sempre, una oportunitat històrica per recordar, rememorar i reivindicar les tradicions com el lligam que ens manté en el fil conductor de la nostra història però no ens podem quedar només amb això: també ha de ser el motiu, l’excusa, l’oportunitat per ressaltar el nostre present i els seus protagonistes més importants.

Encara que és una obvietat dir-ho, l’alegria, la festa, l’humor sà i la xerinola han de ser sempre l’embolcall de totes les activitats que es faran durant aquests dies a Roses; activitats que com tothom podrà comprovar, són múltiples, variades i de gran interès cada una d’elles.

El programa de la Festa Major de Roses conjuga, potser com mai, aquest doble objectiu de visualitzar el passat i el present tot posant a l’abast de tots els rosincs i rosinques elements altament significatius d’ambdues èpoques.

És sabut que enguany Roses celebra l’any Cervera dedicat a tota una nissaga de músics rosincs; doncs bé, dins del progrma de festes a Roses es tornarà a escoltar i ballar la sardana de J.M Cervera i Bret "El Ball de la Platja de Roses" que només s’havia fet l’any 1952 per primera i última vegada; recuperació,doncs, d’un moment important del passat tal com deia anteriorment.

Roses és un municipi molt dinàmic i una de les raons que expliquen aquests marca rosinca és la més que raonable articulació de la nostra societat civil. Això fa que hagi estat complicat decidir qui o quins havien de ser els reconeguts o reconegudes amb la Dracma de Plata per portar a terme una tasca rellevant des del punt de vista social en el nostre municipi: els escollits han estat quatre entitats dedicades, cada una amb la seva especifitat, a la solidaritat i a la cohesió de la societat rosinca. Aquestes entitas són: Càrites, Fadir, Roses contra el Càncer i Creu Roja.

No puc evitar mostrar la meva satisfacció pel format i pel contingut de la programació de la nostra Festa Major i vull donar les gràcies a totes les persones que han contribuït a què el desig s’hagi convertit en realitat.

També vull fer palesa la meva solidaritat a tots aquells i aquelles que per raons de la seva activitat professional hauran de treballar, espero que molt, durant aquests dies; temps tindran per fruir d’un merescut descans i, per a la resta, per els qui podran gaudir festivament, els desitjo uns dies inoblidables plens d’alegria i els recomano la prudència justa i necesaria per gaudir al màxim de tots els actes que els oferim.

Fem entre tots que la Festa Major dels nostre poble, de Roses sigui un homenatge a l’alegria i al civisme. N estic segura de què serà així.

Bona Festa a tothom!!!!

 

Magda Casamitjana i Aguilà
Alcaldessa de Roses

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document