Fi de les extraccions de vaixells enfonsats a Santa Margarida

Amb les tasques d’enretirada dels vaixells de major envergadura que han tingut lloc a Santa Margarida al llarg d’aquesta setmana, finalitza l’extracció dels vaixells abandonats a les aigües dels canals que s’inicià a principis d’octubre. Durant els propers dies, aquests darrers materials es desballestaran i es dipositaran a l’abocador, tasques amb què es donarà per acabada la primera actuació de millora dels canals encarregada pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat.
Extracció embarcació

Extracció embarcació

22/10/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La realització dels treballs d’extracció s’ha ajustat al termini de tres setmanes previst inicialment per l’empresa adjudicatària. D’aquesta manera, les aigües dels canals de Santa Margarida han quedat alliberats de la presència d’aquestes embarcacions enfonsades o semienfonsades, actuació llargament reivindicada per veïns, usuaris i consistori, atès l’estat de deixadesa i l’impacte visual i mediambiental que aquests provocaven.

En total s’han enretirat setze embarcacions detectades a les zones del Port Canadell, del Port Rodó i del Canal Gran, les darreres de les quals han precisat la intervenció d’una grua de grans dimensions. Posteriorment a aquesta extracció, l’empresa adjudicatària de les obres està procedint al desballestament del material, a la separació de les fraccions aptes per al reciclatge i al trasllat de la resta a l’abocador.


Aquesta intervenció és fruit del compromís adoptat pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, amb el consistori rosinc, per fer front a la situació d’abandonament i de precarietat que oferien els canals, i que constarà de diferents fases. A l’enretirada d’embarcacions, la seguiran dos nous projectes que consistiran en l’abalisament de tota la bocana d’accés als canals, així com el dragatge dels mateixos per eliminar l’acumulació de sorra que dificulta la navegabilitat en diferents punts dels canals.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document