Finalitza la campanya d’excavacions a la Ciutadella de Roses

El passat divendres 25 de juliol va finalitzar la campanya d’excavacions al jaciment de la Ciutadella de Roses. El sector excavat correspon a un espai de la vila medieval que va patir les conseqüències del setge de 1645, durant la Guerra dels Segadors, on s’han localitzat cases i patis enderrocats aquell any, amb diversos objectes propis de la vida quotidiana dels rosincs de l’època. Aquest material és ara objecte d’estudi i de restauració.
excavacions

excavacions

28/07/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Els treballs arqueològics, que han tingut una durada de 4 setmanes, s’han centrat a la zona de la vila medieval. Aquest espai no havia estat objecte d’excavacions des l’any 1996, el darrer del conveni signat entre l’Ajuntament de Roses, la Diputació de Girona i el Servei d’Arqueologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La intervenció ha comptat amb la participació de 12 estudiants, dirigits per l’arqueòloga conservadora del monument i autora del projecte, Anna Maria Puig, amb la col·laboració de les arqueòlogues Bibiana Agustí i Dolors Codina. Els estudiants han rebut formació tant en treball de camp com en diverses tasques de treball de laboratori, fet que els permetrà obtenir crèdits de lliure elecció en les seves respectives universitats.

La campanya d’enguany, així com la que es farà la tardor vinent, s’inscriu en el Projecte d’intervencions arqueològiques al jaciment de la Ciutadella de Roses (2008-2016): cap al centenari de la descoberta, promogut per l’Ajuntament, el qual preveu intervencions fins al 2016, any del centenari de l’inici de les excavacions.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document