Finalitza la urbanització de la plaça Josep Tarradellas

Han finalitzat a Roses els treballs d’urbanització de la plaça Tarradellas, un gran espai de 4.000 m2 situat a l’eixample de la població, entre els carrers Puig Rom, Arquitecte Gaudí, Cap Norfeu i Jaume I. El projecte ha comptat amb un pressupost de 480.000 euros, i ha consistit en la remodelació d’aquesta àrea com a zona verda i d’esbarjo.
21/08/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El sector on es troba aquest solar es caracteritza per una elevada densitat de població, degut a la presència de nombrosos edificis plurifamiliars i locals comercials. D’acord amb aquestes característiques, la plaça ha estat pensada perquè aculli diferents usos, com zones d’estada i descans, jocs infantils o una àrea de patinatge i per anar en bicicleta.

La distinció dels espais s’ha aconseguit amb la creació de trames de diferents paviments per a cada ús, separades per passos de vianants, arbres i parterres, de forma que el resultat final és una composició formada per diferents colors i textures. Un dels espais de la plaça s’ha destinat a àrea de jocs infantils, amb la instal·lació de diferents jocs i un terra amortidor especial per a la mainada.

gw-1ed2968b0817354486acea0d85a36105f25eb51b

La urbanització s’ha completat amb la instal·lació d’una seixantena de punts de llum, la plantació d’arbrat per a la creació de zones d’ombra, el soterrament dels contenidors d’escombraries, i la col·locació del mobiliari urbà necessari, consistent en papereres, una quarantena de bancs, i pilones retràctils que seran les encarregades del control d’accés de vehicles.

Properament, a més, es procedirà a la plantació de parterres amb espècies aromàtiques que faran més agradable tot l’entorn, així com a l’adequació d’una rampa en la confluència de la plaça amb el passatge que connecta amb el carrer Puigrom, que completarà l’accessibilitat total de la plaça.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document